U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Hoe harten kussen breien en haken

Hoe harten kussen breien en haken

Geschreven door Elenea

Hoe harten kussen breien en haken. Voor je beste vriendin, moeder of gewoon voor op je eigen bed of bank een hart breien/haken. Maar ja, hoe doe je dat. Wil je direct beginnen, dan staan hieronder enkele gratis patronen.

In het boekje `Liefde is …… hartjes breien´ kan je kiezen uit 127 verschillende instructies om harten te breien. Met duidelijke uitleg en tips, ook voor de beginnende ‘breier’.
Boekje bestellen, klik op : liefde-is-hartjes-breien

Hoe harten kussen breien en haken

Oorsprong van het hartsymbool

Deze oorsprong: De mensen in de Middeleeuwen tekenden het hart met een inkeping en een spitsige punt. Deze vorm werd zo vaak weergegeven dat het op een gegeven moment ingeburgerd raakte. En sindsdien is het symbool nooit veranderd. Eigenlijk danken we dus het hartsymbool aan de mensen in de Middeleeuwen.

Of deze oorsprong: Ook zijn er mensen die in een andere oorsprong geloven. Zij denken bijvoorbeeld dat het vrouwenlichaam de inspiratiebron was voor het hartsymbool en de bogen staan voor de ronde borsten of billen van de vrouw.

En deze oorsprong kan ook: Dat het symbool geïnspireerd werd door het blad van de plant Silphium. Deze bladeren hebben de bekende hartvorm. Dit kruid stond vroeger bekend om genezing en de liefde.

  1. een gratis patroon kleine hartjes breien
  2. of een gratis patroon hartjes breien in ribbelsteek
  3. kies dit gratis patroon harten kussen breien
  4. nog een gratis patroon hartje haken
  5. patroon (gratis) mini hartje haken 
  6. met dit haakpatroon en speciale garen, maak je een zpagetti kussen, die je natuurlijk ook in een hartvorm kunt maken (voor de ervaren haaksters!)
  7. hart patroon groot / breien

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com