U bevindt zich hier: Home » recyclen upcyclen » Tips zelf lampenkap maken of upstylen

Tips zelf lampenkap maken of upstylen

Geschreven door Elenea

Tips zelf lampenkap maken of upstylen. Een oude lampenkap met een goed frame is zelf te veranderen in een mooie lampenkap met nieuwe look. Hieronder enkele mogelijkheden, tips en voorbeelden.

Tips zelf lampenkap maken of upstylen

  • Als basis voor jouw lampenkap struin je kringloopwinkels en braderieën af naar oude lampenkappen met een heel frame. Je verwijdert voorzichtig de bekleding van het frame. Op het frame maak je een nieuw kapje.
  • Een lampenkap maak je met aslan (lampenkapfolie), dat is hittebestendig en heeft aan de binnenkant een zelfklevende kant waarop je stof of mooi papier, passend bij jouw interieur, kunt plakken. Aslan is te koop in hobbywinkels en via internet.
  • Je kan ook oude lampenkappen wit verven met latex, schuren en dan met papier beplakken en aflakken. De binnenkant van de kap inspuiten met goud spuitverf. Dat geeft een mooie weerschijn en de kap schijnt niet meer door. Het is ook mooi om de kap met kalkverf te beschilderen.

zelf lampenkap makenHet boek “Zelf de mooiste lampenkappen en kandelaars maken” is een leuk boek om ideeën uit te halen.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Anne juni 24, 2013 - 3:22 pm

Elenea, zie veel ideeën van je, echt tof, de lampenkappen.

Behangplaksel halen en ga mijn lampje met papier oprollen, hij is te fel rood, zo kan ik hem rustiger maken, dank voor de tip.
vg Anne

Reageer
Nancy Douma oktober 12, 2020 - 8:29 pm

Hi, ik wil de binnenkant van mijn stoffen lampenkappen goud verven / spuiten maar ik weet niet zeker met wat ik dat het beste kan doen. Wat kunt u adviseren dat ik het beste kan gebruiken ?

Reageer
ellenhobby oktober 12, 2020 - 9:45 pm

@Nancy.
geef jouw lamp een gouden boost
“Vandaag laten we zien hoe je een simpele lampenkap heel gemakkelijk een enorme boost geeft met een gouden metaliclook.

BENODIGDHEDEN

Lamp Brasa
Spuitbus kleuren: tin en goud
Verftape
Kranten
STAP 1
Pak de losse lampenkap erbij en plak de randen aan de buitenkant af met verftape. Zo kun je de binnenkant spuiten zonder vlekken te maken aan de buitenkant. Laat de binnenkant van de lamp drogen.

STAP 2
Plak aan de binnenkant de ronde opening dicht met tape. Zet de kap op kranten op de grond met de bolling naar boven. Nu kun je de buitenkant van de kap gaan spuiten.

STAP 3
Spuit ook het bevestigingsstuk aan het plafond in goud of metalic. Nu kun je de lamp ophangen en klaar is kees!”

http://www.designsponge.com

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com