U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Hoe geboortebord maken voor in de tuin

Hoe geboortebord maken voor in de tuin

Geschreven door Elenea

Hoe geboortebord maken voor in de tuin. Tegenwoordig zien we bij geboortes vaak leuke elementen in de tuin staan. Verschillende vormen dieren of bekende figuren zijn geen uitzondering meer.  Vaak zijn deze elementen best prijzig om te huren. Terwijl zelf maken goedkoper is en leuk om te doen.
Een medewerker van Praxis vertelt hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe geboortebord maken voor in de tuin

Kies je onderwerp
Alles begint met het uitkiezen van een ontwerp. Hiervoor kun je gewoon het internet afzoeken. In principe kan elke plaatje gebruikt worden. Populaire afbeeldingen zijn Disney figuren zoals de beer Winnie the Pooh en Nijntje van Dick Bruna.
De standaard ooievaar blijft het ook altijd nog goed doen.

Vergroot het uit
Wanneer je de afbeelding gekozen hebt is het tijd om het uit te vergroten op een MDF plaat. Deze zijn bij de bouwmarkt te verkrijgen in diverse dikten en afmetingen. Nu heb je twee mogelijkheden om de afbeelding op het hout te krijgen.

Optie 1.
Je verdeelt het papier waarop je de afbeelding geprint hebt in vakjes. Deze vakjes maak je ook op het MDF en tekent elk vakje over. Op deze manier breng je het ontwerp op schaal over.

Optie 2.
Is iets eenvoudiger maar vergt alleen een beamer. Vaak is deze wel te lenen van iemand of via je werk. Je projecteert dan de afbeelding op de plank en trekt de lijnen over op het materiaal. Op deze manier krijg je een snelle en realistische kopie op de grootte die jij wilt.

Zaag het uit
Nu de afbeelding op de plaat staat is het tijd om om hem uit te zagen. Dit gaat het snelste met een decoupeerzaag. Wanneer je begint met zagen zorg dan wel dat de plaat goed vast ligt op de tafel. Dit kun je doen met lijmklemmen.
LET OP tijdens het zagen op het werkblad onder de plaat MDF. Je zal de eerste niet zijn die door de werkbank zaagt !!!!

Schilderen
De volgende stap is het schilderen van het element. Hiervoor dien je het element eerst in de grondverf te zetten. Daarna kun je met diverse kleuren het element verder inkleuren. Let wel op dat je de lijnen er daarna weer op moet overtrekken. Dit kan weer met de beamer of met het ruitjespatroon.

Plaatsen
De verf is droog en het element is af en klaar om in de tuin gezet te worden. Het enige wat nog rest is met een accuboormachine gaatjes boren in het element en door een PVC pijp en deze twee dan met boutjes en moeren aan elkaar vast te zetten.

Op deze manier heb je een leuk origineel geboorte element wat je de komende jaren kunt gebruiken voor menig geboorte en kunt uitlenen aan vrienden …..

 Stefan

Hoe geboortebord maken voor in de tuin

BRON: media-cache-ak3.pinimg.com

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Bernadette juli 29, 2013 - 2:52 pm

Wij hebben een handige Harry in de familie die maakt ze zelf zomaar uit de losse pols.

Reageer
A vd Burgt maart 7, 2017 - 12:39 pm

Ik heb de geboortebord gevernist kan ik dan nog met een watervaste stift de naam er op zetten?
Graag reactie hier op

Reageer
Elenea maart 8, 2017 - 12:38 pm

@AvdBurgt. Mijn advies is: eerst uitproberen op een proefstukje. Is afhankelijk van de samenstelling van de verf in combinatie met de samenstelling van de watervaste stift.
Succes en mvrgr van Elenea.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com