U bevindt zich hier: Home » persoonlijk Elenea » Kanarie verzorgen is een hobby

Kanarie verzorgen is een hobby

Geschreven door Elenea

Kanarie verzorgen is een hobby. Kanarie is een zangvogel en varieert in kleur van wit en geel tot oranje en rood. Vogels verzorgen is een hobby. Zeker als je er mee wil kweken. Meestal zijn het de mannetjes die uitgebreid zingen, vrouwtjes zingen slechts bij hoge uitzondering.

Kanarie verzorgen is een hobby

De kanarie kan de zang van andere vogels leren. De zang van het mannetje dient met name ter afbakening van het territorium. Vroeger werd hij gebruikt door de mijnwerkers om te waarschuwen als er giftige stoffen in de mijn aanwezig waren.
Er zijn verschillende manieren om een vogel te houden, maar iedere wijze vraagt verzorging, inzet en aandacht van zijn of haar baasje. De verschillende manieren voor het houden van vogels vind je bij huisdiereninfo.nl

Kanarie en Elenea

Mijn vader had vroeger een voliere met kanaries in de tuin. Waarschijnlijk heb ik daar mijn verlangen van, om thuis een rode fluitende kanarie te kunnen verzorgen. Naast de voliere hadden wij ook altijd 1 kanarie in huis in een kooitje, die kreeg altijd een stukje ei als wij eieren aten. Ook herinner ik mij dat we wel eens een blaadje sla gaven. Dagelijks ging de kanarie in bad en knabbelde hij aan een sepia, zeekat/ zeeschuim. Nu heb ik al enkele jaren een gele kanarie (Tweetie), gekocht met de kleinkinderen en die fluit het hoogste lied. Wil je even niet dat hij fluit, leg gerust een doek over de kooi, dan stopt het fluiten. Bij mij werkt het ook als je je arm omhoog doet, dan stopt hij even! 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com