U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Popjes sleutelhanger maken

Popjes sleutelhanger maken

Geschreven door Elenea

Popjes sleutelhanger maken van een klein vergeten speelgoedpopje. Bij het hippe merk Zebra Trends spotten we leuke nieuwe popjes-sleutelhangers. Ze zijn niet alleen leuk voor aan een sleutelbos, maar ook als tashanger voor aan de rits van je tas te hangen. Wil je liever zelf een mooie popjes-sleutelhanger maken? Kijk hier hoe je dit kunt doen. Veel succes!

Popjes sleutelhanger maken

Nodig:

  • Een popje waar je het hoofd vanaf kunt halen (en terug kunt zetten). Neem een speelgoed popje waar je dochter op uitgekeken is, of koop er eentje voor een prikje bij bijvoorbeeld de Action of Blokker, zoals dit Shelly poppetje.
  • Sleutelhanger of sleutelring/splitring (metalen onderdeel, verkrijgbaar bij kralenwinkel)
  • Stukje ketting ca, 2-3 cm (metaal, verkrijgbaar bij kralenwinkel)
  • Een stukje aluminium draad (verkrijgbaar bij kralenwinkel)

Haal voorzichtig het hoofdje van het popje af. Maak voorzichtig een gaatje midden op het hoofdje van het popje. Neem een stukje aluminium draad van ongeveer 10 cm. Maak aan het uiteinde een flinke knoop of maak er een kraal aan vast. Steek de aluminium draad via de binnenkant van het hoofd naar buiten, en controleer of de draag goed vast blijft zitten (of de knoop of kraal groot genoeg zijn). Buig daarna een rondje vlak boven het hoofd van het popje waar je het stukje ketting aan vast maakt. Knip de overtollige aluminum draad af. Aan het andere uiteinde van het stukje ketting bevestig je de sleutelhanger of ring. Bevestig het hoofd weer op het popje en .. klaar! Als je dat leuk vindt, kun je de sleutelhanger nog extra versieren door er extra lintjes of strengetjes kralen aan te hangen.
TIP: En vergeet vooral niet…
een mooie tas te kopen voor bij je nieuwe sleutelhanger 😉

kindertassen en poppetjes sleutelhanger zelf maken

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Rachel maart 5, 2015 - 12:01 pm

Het ziet er leuk uit, heb gelijk een bestelling geplaatst bij kralenwinkel-online.nl

Reageer
Esther de Jonge juli 22, 2021 - 8:39 am

Ik zie dat de spullen bij http://www.kralenstulpje.nl vandaan komen, wat leuk! Ik stuur je even een bedank mail!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com