U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Stap voor stap uitleg iPad hoes maken

Stap voor stap uitleg iPad hoes maken

Geschreven door Elenea
stap voor stap uitleg iPad hoes maken

Stap voor stap uitleg iPad hoes maken. Ze zijn er in alle soorten en maten en ook nog best wel betaalbaar. Alleen vaak erg saai. Effen zwart, wit of grijs…. Dat kan natuurlijk veel beter én origineler! Daarom lees je hier hoe je een customized hoes voor iPads of andere tablets kunt maken. En het is makkelijker dan je denkt!

Stap voor stap uitleg iPad hoes maken

Je hebt nodig:

  • Een groot vierkant stuk stof dat niet rafelt aan de zijkanten
    Fleece stof rafelt niet. Een stof die gebreid is rafelt niet. Dat is heel fijn, want dan hoef je de randen niet altijd af te werken. Vanwege de breistructuur zit er van nature rek in gebreide stof. Vaak zit er naast biologisch katoen ook elastaan (elastan, lycra of spandex) in de stof, een soort elastiek.
  • Een stofschaar
  • Katoenen draad in een kleur die bij de stof past
  • Watten of vulling
  • Een knoop
  • Een stoffen zoomrand (om de zijkanten netjes af te werken
  • Een stukje lint

Stap 1: Knippen en meten
Knip 2 stukken stof uit die twee keer zo lang zijn als je tablet en laat een rand van ongeveer een halve centimeter over voor de naden. Door je tablet op de stof te leggen en deze er overheen te vouwen kun je beter inschatten hoeveel stof je nodig hebt. Vervolgens knip je twee stukken vulling uit die net iets kleiner zijn dan de omvang van je tablet.

Stap 2: Afspelden stof
Plaats de ene lange stoffen rechthoek bovenop de andere helft, zodat de “foute” kanten naar binnen wijzen.  Vouw ze vervolgens dubbel en speld de lange kanten af.

Stap 3: Vulling
Vouw alles binnenstebuiten zodat je een zakje met lijntjes hebt en vul de binnenste twee zakjes met de vulling.

Stap 4: Naaien!
Speld de buitenranden af en naai ze vervolgens netjes vast.

Stap 5: Zoom
Aangezien je nu een ietwat slordige zoom hebt is het een goed idee om er een nette zoomrand op vast te maken. Speld deze eerst weer vast alvorens je met naaien begint. Doe dit stukje bij beetje. Hier gaat de meeste tijd inzitten, maar het uiteindelijke resultaat is het geduld waard!

Stap 6: Knoop en knoopsgat
Naai een mooie knoop op de voorkant. Door maar door één laag stof heen te naaien verberg je de steken. Een knoopsgat maak je heel eenvoudig door een stuk lint dubbel te vouwen en met beide uiteinden vast te maken aan de binnenrand van de hoes. Hier kun je natuurlijk ook een rekbaar elastiekje voor gebruiken.

Kim

stap voor stap uitleg iPad hoes maken

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Saar maart 9, 2021 - 11:03 am

wat betekenen de “foute” kanten? Bedoel je hiermee de niet mooie delen van de stof?

Reageer
ellenhobby maart 11, 2021 - 12:20 pm

@Saar. De “foute” kant is de achterkant van de stof. Hgr Elenea.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com