U bevindt zich hier: Home » hobby » Mand vlechten met wilgentenen

Mand vlechten met wilgentenen

Geschreven door Elenea

Mand vlechten met wilgentenen is een heerlijk werkje in de tuin op een mooie voorjaarsdag. Je kan manden vlechten met wilg en pijpestrooitje. Om manden te vlechten wordt meestal wilgen tenen gebruikt (zie ook wilgen), ook kornoelje is geschikt. Om een mand te maken neem je bijv. 6 tenen die zo’n groot mogelijke lengte hebben. Deze 6 tenen wordt de bodem van de mand. Leg deze tenen  drie bij drie in een kruis. Het stevigst wordt de bodem om bij drie van deze tenen in het midden een inkeping te maken waarna de 3 andere hierdoor worden gestoken. Vlecht nu eerst een dubbele  lees verder bij manden-vlechten-met-wilg-en

mand vlechten met wilgentenenMand vlechten met wilgentenen doe je zo

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Hellen commu maart 26, 2017 - 4:33 pm

Zou graag zelf een mand maken maar weet niet waar kan het in utrecht

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com