U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Klassieke bonen kweken is leuk

Klassieke bonen kweken is leuk

Geschreven door Elenea
Klassieke bonen kweken is leuk

Klassieke bonen kweken is leuk om te doen, want oude bonenrassen zien eruit als snoepjes. De stokbonen klimmen langs bonenstaken. Dat zijn takken die je in wigwamvorm in de grond steekt en bovenaan met een stuk touw aan elkaar bindt.

Klassieke bonen kweken is leuk

Mooi daarvoor te gebruiken zijn wilgentakken, die lopen uit en krijgen mooie groene pluimen. Vergeet dan niet aan het eind van het seizoen de wilgen uit te steken.
Gemakkelijker om te gebruiken zijn bamboestokken of een rozenboog of een klimwigwam, kant en klaar te koop bij het tuincentrum.

Deze link brengt je bij alle soorten bonen. Ik wist niet dat er zoveel bonen bestaan.

Handleiding bonen zaaien vind je bij mooiemoestuin.nl/groenteteelt/peulgewassen/boontjes

Voorbeeld
Bruine bonen zaaien doe je half februari in een bak . Vanaf half mei is het mogelijk om de plant te verplaatsen naar de volle grond. Voordat je de bonen zaait is een aanrader om de bonen een nacht op een schoteltje met water te leggen. De bonen zuigen dan vocht op waardoor ze sneller kiemen en makkelijker te zaaien, omdat ze in omvang verdubbelen.
Hou bij het plaatsen van de bruine bonen planten ongeveer 10 cm afstand aan. De bruine bonen planten kunnen zeker 1.40 meter hoog worden, dus laat ze groeien langs een stok.
Vanaf mei geven de bonenplanten bloemen en half juni kan je genieten van de eerste oogst en de bruine bonen peulen plukken. Haal de bonen uit de peulen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com