U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Hoe scrapbook en Art Journal maken

Hoe scrapbook en Art Journal maken

Geschreven door ellenhobby

Hoe scrapbook en Art Journal maken met mooi resultaat. Maar wat is een scrapbook? Een vakantie scrapbook bijvoorbeeld, is een zelf gemaakt fotoalbum, aangevuld met persoonlijke teksten, toegangskaartjes, ansichtkaarten, bonnetjes en andere souvenirs. Allemaal samengevoegd in je fotoalbum tot een creatieve mooie herinnering. Je kan zelfs een beetje zand van het strand gebruiken, schelpjes, kroonkurken, postzegels…..noem maar op. Op deze manier ontstaat een persoonlijk reisverslag.

Je kan natuurlijk ook een baby scrapbook maken of een keuken scrapbook of een herinnering scrapbook……. soms voldoet al één pagina.

Wat is een Art Journal : dat is een dagboek, gevisualiseerd tot een collage door te schrijven, foto’s toe te voegen, te tekenen eventueel aangevuld met recepten, knipsels uit kranten en tijdschriften, goede en minder goede herinneringen. Gewoon een dagboek maar dan nog persoonlijker en kleurrijker.

Hoe scrapbook en Art Journal maken

  • gebruik je eigen creativiteit
  • je kan een plakboek kopen en die vullen of zelf een album maken (zie video)
  • verzamel de benodigdheden in een schoenendoos en bewaar dus zoveel mogelijk
  • bedenk van tevoren heel goed wat de indeling van de pagina wordt. Ga dus niet in het wilde weg knippen en plakken, maar probeer de balans te vinden tussen tekst en beeld
  • bedenk eerst een achtergrond
  • gebruik ook materialen waar je niet op het eerste moment aan denkt, maar die wel je creativiteit kunnen stimuleren, zoals puzzelstukjes, gedroogde bloemetjes, borduurgaren of raffia, toepasselijke plaatjes uit een tijdschrift, papierfolie, washi tape, lint, kralen, kleine ringetjes bedeltjes of kleine scharniertjes. Eigenlijk kan alles.
  • geen inspiratie, kijk dan hier eens
  • Mijn favoriet is een Art Journal maken, dat is nog creatiever.
    TIP: Laat je niet verleiden tot de aanschaf van allerlei dure benodigdheden, gewoon zelf creatief aan de slag gaan, dan word je steeds handiger..

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Wendy maart 16, 2015 - 7:45 am

Leuk om te zien dat dit wordt uitgelegd. Zelf doe ik al jaren aan scrapbooking en art journaling.

Ook heb ik qua art journaling al veel youtube filmpjes gemaakt. Je kunt me daar vinden onder de naam Wendy Swenne.

Groetjes,

Wendy

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com