U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Hoe ei uitblazen en schoonmaken

Hoe ei uitblazen en schoonmaken

Geschreven door ellenhobby

Hoe ei uitblazen en schoonmaken om met Pasen de eieren te decoreren door te versieren of beschilderen. Het ei goed schoonmaken en voorzichtig leeg blazen is heel belangrijk als jet het versierde en gedecoreerde ei wat langer wil bewaren.

Hoe ei uitblazen en schoonmaken

Hoe ei uitblazen

  1. Prik met een speld een gaatje in de ronde kant (onderkant) van het ei of prik met de eierprikker.
  2. Herhaal dit aan de andere kant van het ei, maar dit gaatje moet iets groter zijn (2 of 3 mm), dus gebruik je een dikkere naald.
  3. Let op, want een mooi rond gaatje is de juiste basis voor het te decoreren ei.
  4. Aan de kant met het kleinste gaatje ga je voorzichtig het ei leegblazen. Het uitblazen met de mond is zeer vermoeiend.

BELANGRIJK: Het ei schoonmaken doe je door het ei vol te laten lopen met lauwwarm water en een zacht schoonmaakmiddel (bij voorkeur groene zeep). Spoel goed na. Herhaal dit net zo lang, tot er schoon water uitkomt. Door het laatste spoelwater doe je een beetje azijn. Laat het ei maximaal 3 dagen drogen met het gaatje naar beneden.

Hoe ei uitblazen en schoonmaken

TIP:
Voor het leegblazen met een injectiespuit hoef je maar één gaatje van 2 of 3 mm te maken in de onderkant van het ei. Je zuigt lucht in de injectiespuit en je brengt deze in het gaatje van het ei. Spuit langzaam en voorzichtig de lucht naar binnen. Door hetzelfde gaatje komt de struif naar buiten. En dan kan je je ei gaan beschilderen en decoreren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com