U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Feestvlag maken van repen stof

Feestvlag maken van repen stof

Geschreven door ellenhobby

Feestvlag maken van repen stof. Een feestvlag is in de wind een wapperende feestelijke sfeermaker. Je maakt een feestvlag met een stok en repen stof, grote kralen en/of zelf gevonden strandvondsten, zoals stukjes hout en/of schelpen.
De feestvlaggen geven een vrolijk zomers sfeertje aan jouw buiten party. Door het gebruik van soepele stof en warme zomerse kleuren creëer je de sfeer van een zonnige vakantie.

Feestvlag maken

  1. Koop stevige bamboestokken (tuincentra) of andere stevige ronde stokken
  2. Knip voor iedere stok repen soepele stof en werk die repen op de naaimachine rondom netjes en secuur af, zodat het niet kan lostornen in de wind.
  3. Bevestig aan de onderkant van de repen stof een grote kraal, schelp of stukje hout, dus je kan de repen stof eventueel in een punt laten eindigen
  4. De stof organza stof leent zich daar goed voor en is in mooie kleuren te koop
  5. Bevestig en/of plak de repen stof laagsgewijs op de bovenkant van de bamboestok. Doe er voor de kleur en de afwerking een mooi stukje stof om en bind het geheel goed en extra stevig vast met touw, want het moet in de wind goed vast blijven zitten.
    TIP: Je kan ook stevig plastic tape gebruiken om alles goed en stevig vast te zetten.
  6. Zet meerdere feestvlaggen bij elkaar in een grote plantenbak of emmer gevuld met zand en zorg dat de wind kan spelen met de repen stof van de feestvlag.
  7. Klaar zijn je sfeervolle feestvlaggen voor jouw zomerse party.

feestvlag zelf maken

Ter inspiratie

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com