U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Muts haken of breien met patroon

Muts haken of breien met patroon

Geschreven door ellenhobby

Muts haken of breien met patroon. Muts haken of breien voor jezelf of voor een vriendin of familielid die getroffen is door de vreselijke ziekte kanker. Patty Harpenau haakt en breit voor de vrouwen die haar praktijk bezoeken en niet genoeg geld hebben om een mooie pruik of muts te kopen.

Patty Harpenau: muts breien of haken voor iemand waar je om geeft

Patty Harpenau: muts breien of haken voor iemand waar je om geeft

Muts haken of breien met patronen

Benodigdheden

 • 1 à 2 bollen wol in de gewenste dikte, aantal bollen afhankelijk van de soort wol en de grootte van de muts
 • haaknaald passend bij het haakgaren
 • eventueel dikke borduurnaald
 • schaar
 1. Een ring haken
  Haak 4 lossen en maak tot een rondje met een halve vast in de eerste losse
 2. In de eerste toer haak je 8 halve stokjes in het rondje.
 3. Steek in het eerste halve stokje een markering, zoals bijvoorbeeld een paperclip en haak er nog 7 halve stokjes bij.
  Als je de v-tjes telt kun je zien hoeveel stokjes je hebt gehaakt.
 4. In de tweede toer ga je steken meerderen. Hiervoor moet je in elk half stokje van de eerste toer twee halve stokjes haken. Verwijder de markering en haak één half stokje in het eerste stokje van de eerste toer.
 5. Steek in het eerste halve stokje van deze tweede toer weer een markering. Haak daarna in dezelfde steek nog een tweede half stokje. Dus, tweemaal insteken in het halve stokje van de voorgaande toer. Haak op deze manier in alle halve stokjes van de eerste toer, twee halve stokjes. Aan het einde van de toer heb je dan 16 steken gehaakt.
  Hou de markering in de gaten, want dan weet je in welke toer je werkt.
  Werk de toeren zo door, tot je de juiste grootte van je muts (beanie) hebt
 6. Als je voldoende steken hebt (afhankelijk van de grootte van de muts) hoef je niet meer te meerderen. Je haakt dan één half stokje in ieder onderliggende steek.  Naarmate je verder komt begint de spiraal steeds meer op een muts te lijken.

muts beanie hakenTIP : Een doe, -, leef- en leesboek, met leuke tips die je inspireren, patronen die wel lukken, en boeiende verhalen. Komische verhalen, want de schrijfster(s) beschikken over een goed gevoel voor humor maar het boek is ook gevuld met indringende verhalen: over hoe het is om te leven met een ziekte, over hoop en niet opgeven, over herstellen en weer een nieuw leven vinden

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com