U bevindt zich hier: Home » hobby » 12 Opknaptips schilderwerk

12 Opknaptips schilderwerk

Geschreven door Elenea

Zelf je huis schilderen is geen klein klusje, maar misschien wil je als vrouw toch hier en daar je woning strak in de lak houden. Maar waar moet je op letten en wat moet je aanschafen. Hieronder enkele tips om het houtwerk prima in orde te houden.

 1. Inspecteer jaarlijks het houtwerk aan de woning en let dan vooral op of de bestaande verf of beitslaag nog goed gehecht is aan de ondergrond.
 2. Een hoogglansverf is duurzamer dan een zijdeglansverf.
 3. Een beits is minder duurzaam dan een verf.
 4. Bij kozijnen kun je de beglazingskit meeschilderen, waardoor inwatering van vocht door veroudering voorkomen kan worden.
 5. Laat je door de specialist bij een goede verfwinkel of bouwmarkt informeren over verfproducten die het milieu zo min mogelijk belasten.
 6. Kies bij voorkeur een schilderperiode die niet koud of vochtig is en schilder niet in de volle zon. Dus niet te vroeg of te laat op de dag.
 7. Heb je het hout kaal geschuurd, gebruik dan altijd een grondverf.
 8. Voor je gaat schilderen maak je het oppervlak vetvrij met schuurpapier.
 9. Zorg dat de verf goed dekt bij rond hoeken.
 10. Maak kwasten niet schoon, maar bewaar ze in een kwastenpot met rauwe lijnolie. Goed voor de kwast en goed voor het milieu.
 11. De verf in het blik bewaren: doe een plastic zakje om je vuist en steek deze in de verf en vouw de randen van het zakje om de rand van het blik, zodat er nauwelijks zuurstof bij de verf kan komen.
 12. Gebruik je een verfbak, schuif dan een pedaalemmerzak over de verfbak en doe dan de verf er pas in. Na gebruik trek je de zak binnenstebuiten en …. de bak blijft als nieuw.

BRON: Vereniging Eigen Huis  magazine – juni 2002

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Klus bedrijf marcelklusservice februari 1, 2011 - 8:15 pm

Ik zie maar vaak genoeg dat schilderwerk te laat wordt bijgehouden en er houtrot optreedt. Als je je kozijnen gaat schilderen moet je altijd zorgen dat je de de juiste verf en alle materialen hebt. Laat je gewoon adviseren bij de bouwmarkt.

Reageer
Sophie augustus 16, 2011 - 10:28 am

Nog meer informatie over schilderen vind je hier: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderen/huis-schilderen.html.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com