U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Hoe KRANT RECYCLEN tot GAREN

Hoe KRANT RECYCLEN tot GAREN

Geschreven door Elenea

Je kan garen spinnen van het krantenpapier van het nieuws van de dag. Greetje van Tiem  kwam op het ingenieuze idee om de krant te recyclen en er mooie objecten voor in huis van te maken. Van een krantenpagina spint Van Tiem gemakkelijk achttien meter garen. Deze draden bevatten dus herinneringen, historische momenten en interessante gegevens. Van het krantengaren kunnen allerlei objecten gemaakt worden, zoals het breien van gordijnen en een vloerkleed vlechten etc etc.
Maar hoe maak je garen van krantenpapier?
Een draadje trek je zo kapot, maar een hele lap is heel stevig. Met engelen geduld scheur je reepjes krantenpapier die je met een soepel blijvende lijm (vraag dit in de hobbywinkel) in en aan elkaar rolt en draait. Zoveel mogelijk in gelijke dikte.
TIP: probeer eerst diverse stukken uit, zodat je weet hoe breed je de krantenrepen moet scheuren en hoeveel lijm je moet gebruiken en bescherm je handen !!!! 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com