Gerelateerde artikelen

  • Persoonlijk cadeau zelf borduren met initialen Persoonlijk cadeau zelf borduren met initialen
  • Persoonlijk tijdschrift of Glossy maken als cadeau Persoonlijk tijdschrift of Glossy maken als cadeau
  • Vetbol en pindaketting voor vogels in strenge winter Vetbol en pindaketting voor vogels in strenge winter
  • Stevige kerstsok maken met gratis patroon Stevige kerstsok maken met gratis patroon
  • Cadeau snel verpakken als surprise tip Cadeau snel verpakken als surprise tip
  • Bouwplaat cadeaudoos ook als sinterklaas surprise Bouwplaat cadeaudoos ook als sinterklaas surprise
moeders

Laat je kind niet vallen

Gisteren begon Consument en Veiligheid een campagne om ouders bewust te maken van de gevaren van een val van hoogte, zoals een val uit raam of balkon of van een trap: Laat je kind niet vallen. Dat is nodig, want het aantal kinderen dat in een ziekenhuis wordt opgenomen bedraagt jaarlijks 3.000 kinderen en de letsels zijn ernstig. Eric Clapton verleent zijn medewerking aan deze campagne.

De campagne van Consument en Veiligheid is erop gericht om ouders met kinderen van klein tot groot bewust te maken van de risico’s en gevolgen van een val. Niemand minder dan Eric Clapton heeft zijn medewerking verleend aan de campagne. Hij verloor in 1991 zijn 4 jaar oude zoontje Conor als gevolg van een val uit het raam van de 53e verdieping van een appartementengebouw. Eric Clapton schreef het nummer ‘Tears in heaven’ om het verdriet van zich af te schrijven. In de televisiespot wordt er naar dit ongeval verwezen en ook wordt het nummer Tears in Heaven gebruikt als soundtrack.

Op consultatiebureaus en de site www.valwijzer.nl vinden ouders informatie over EHBO, de ontwikkelingsfase van kinderen, gekoppeld aan preventie en beweegoefeningen. Op basisscholen worden valclinics georganiseerd en op kinderdagverblijven worden kinderen gestimuleerd om te bewegen, omdat een goede motoriek de kans op een val verkleint.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?