U bevindt zich hier: Home » actueel » Laat je kind niet vallen

Laat je kind niet vallen

Geschreven door

Gisteren begon Consument en Veiligheid een campagne om ouders bewust te maken van de gevaren van een val van hoogte, zoals een val uit raam of balkon of van een trap: Laat je kind niet vallen. Dat is nodig, want het aantal kinderen dat in een ziekenhuis wordt opgenomen bedraagt jaarlijks 3.000 kinderen en de letsels zijn ernstig. Eric Clapton verleent zijn medewerking aan deze campagne.

De campagne van Consument en Veiligheid is erop gericht om ouders met kinderen van klein tot groot bewust te maken van de risico’s en gevolgen van een val. Niemand minder dan Eric Clapton heeft zijn medewerking verleend aan de campagne. Hij verloor in 1991 zijn 4 jaar oude zoontje Conor als gevolg van een val uit het raam van de 53e verdieping van een appartementengebouw. Eric Clapton schreef het nummer ‘Tears in heaven’ om het verdriet van zich af te schrijven. In de televisiespot wordt er naar dit ongeval verwezen en ook wordt het nummer Tears in Heaven gebruikt als soundtrack.

Op consultatiebureaus en de site www.valwijzer.nl vinden ouders informatie over EHBO, de ontwikkelingsfase van kinderen, gekoppeld aan preventie en beweegoefeningen. Op basisscholen worden valclinics georganiseerd en op kinderdagverblijven worden kinderen gestimuleerd om te bewegen, omdat een goede motoriek de kans op een val verkleint.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com