U bevindt zich hier: Home » moeders » Pubers langer laten slapen?

Pubers langer laten slapen?

Geschreven door

slapenZo af en toe duikt er weer een nieuwsbericht op, waarin wordt gemeld dat het beter zou zijn voor onze pubers om later naar school te laten gaan. Dit omdat ze dan langer in bed kunnen blijven liggen.

Klinkt allemaal heel aannemelijk, maar is het niet veel logischer om de pubers wat vroeger naar bed te sturen? Als we op vakantie gaan en in een andere tijdszone komen, weten ze zich ook na een dag of 2 aan te passen aan de nieuwe tijd?

Mijn pubers van 15 en 16 moeten rond half 10 naar boven. Daar rommelen ze nog wat en uiterlijk half 11 gaan ze (uit zichzelf) slapen. Zo af en toe bouwen ze een structureel slaaptekort op. Veroorzaakt door vroeg uit bed in de weekenden, want sporten en laat naar bed op vrijdag en zaterdag, want de volgende dag geen school (logisch toch….). En dan wil het nog wel eens dat ze op een door de weekse dag om half 10 in slaap vallen.

Zoals met alles: duidelijke regels do the trick. Als ik om me heen hoor dat pubers door de week het licht beneden uitdoen, voel ik me ouderwets, maar mijn jongens komen wel zonder morren uit hun bed!!

Wil je weten hoeveel slaap ze nodig hebben? Kijk dan maar eens bij het blog wat ik hier eerder al aan wijdde:

 Slaap lekker!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com