U bevindt zich hier: Home » cultureel » Trompenburg is buitenplaats van Rijksmuseum

Trompenburg is buitenplaats van Rijksmuseum

Geschreven door Elenea

Buitenplaats Trompenburg in ‘s-Graveland (Noord-Holland), geeft je het gevoel even terug te zijn in de 17de eeuw. Het markante buitenhuis van Cornelis Tromp is sinds kort gerestaureerd. Bij het afkrabben van driehonderd jaar aanslag en verf bleken de oorspronkelijke schilderingen die Tromp uitkoos nog intact te zijn. Deze unieke, van historie vervulde buitenplaats wordt aan het Rijksmuseum in bruikleen gegeven door de Rijksgebouwendienst.

De Gooise Buitenplaats Trompenburg is vanaf begin april t/m begin september na een winterstop weer geopend voor publiek. Elke eerste zondag van de maand zijn er rondleidingen in het 17de-eeuwse buitenhuis van zeeheld Cornelis Tromp. Op de andere dagen is het mogelijk de ruimtes van Trompenburg te huren voor speciale ontvangsten, diners of vergaderingen.
Voor meer info over Trompenburg:  www.rijksmuseum.nl/trompenburg

buitenplaats Trompenburg Rijksmuseum

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com