Gerelateerde artikelen

  • Klok op muur schilderen en een wijzerklok Klok op muur schilderen en een wijzerklok
  • Gluurpop maken en wat is een gluurpop Gluurpop maken en wat is een gluurpop
  • Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas
  • Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf
  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
eropuit

Trompenburg is buitenplaats van Rijksmuseum

Buitenplaats Trompenburg in ‘s-Graveland (Noord-Holland), geeft je het gevoel even terug te zijn in de 17de eeuw. Het markante buitenhuis van Cornelis Tromp is sinds kort gerestaureerd. Bij het afkrabben van driehonderd jaar aanslag en verf bleken de oorspronkelijke schilderingen die Tromp uitkoos nog intact te zijn. Deze unieke, van historie vervulde buitenplaats wordt aan het Rijksmuseum in bruikleen gegeven door de Rijksgebouwendienst.

De Gooise Buitenplaats Trompenburg is vanaf begin april t/m begin september na een winterstop weer geopend voor publiek. Elke eerste zondag van de maand zijn er rondleidingen in het 17de-eeuwse buitenhuis van zeeheld Cornelis Tromp. Op de andere dagen is het mogelijk de ruimtes van Trompenburg te huren voor speciale ontvangsten, diners of vergaderingen.
Voor meer info over Trompenburg:  www.rijksmuseum.nl/trompenburg

buitenplaats Trompenburg Rijksmuseum

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?