U bevindt zich hier: Home » moeders » familievergadering

familievergadering

Geschreven door

Toen onze jongens een stuk kleiner waren (resp 3, 8 en 9) hielden we regelmatig een familievergadering. Het doel was om ze spelenderwijs bekend te laten raken met een vergaderstructuur en ondertussen ook nog eens  een ‘goed gesprek’ met ze te hebben. Om de beurt mochten ze voorzitter zijn en wisten sommige agendapunten dan ook snel af te hameren.mijn_puber_logo

Belangrijkste onderwerpen voor ons (de ouders): wat gaat er goed en wat gaat er fout? Ze mochten niet van tafel lopen, dus waren verplicht over de vragen na te denken. Met zeer gezonde tegenzin kan ik melden. Totdat het belangrijkste onderwerp ter tafel kwam: de financiën. “wanneer krijgen we meer zakgeld” of “hoe krijgen we sowieso wat extra geld”?

Ik heb er nog leuke notulen aan overgehouden (3 x raden wie die mocht schrijven). Zo vond ik laatst de notulen , waarin ik melding maak van het feit dat de notulist even tijd nodig had om de gevallen rijst bij elkaar te vegen.

Gisteren aan tafel ontstond er een spontaan gesprek à la familievergadering. Er zijn helaas geen notulen bijgehouden, maar  iedereen kreeg de kans zijn zegje te doen en er werd ook nog door de anderen geluisterd. Dit is een zeldzaamheid met pubers in the house……

Dat er een website is opgericht alleen voor ouders/opvoeders van  pubers getuigt toch van een ‘bewogen’, maar absoluut waardevolle periode.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Esther april 27, 2010 - 1:12 pm

Wat een leuk idee. Ik vind het altijd leuk om nieuwe ideeen te lezen die het leuker maken in mijn gezin. Een aantal van deze tips zet ik op mijn persoonlijke website voor moeders:
http://www.moeders.nu.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com