Gerelateerde artikelen

  • Pubers en specifieke problemen Pubers en specifieke problemen
  • Nieuw jong huisdier en gratis verrassingspakket aanvragen Nieuw jong huisdier en gratis verrassingspakket aanvragen
  • Hoe buikpijn door stress bij kinderen voorkomen ? Hoe buikpijn door stress bij kinderen voorkomen ?
  • Tips voor (nieuwe) eigenaren van huisdieren Tips voor (nieuwe) eigenaren van huisdieren
  • Jouw huisdier in een Pop Art Portret Jouw huisdier in een Pop Art Portret
  • Papadag en mamadag hebben voordelen Papadag en mamadag hebben voordelen
moeders

Huisdieren, ja of nee?

Help, mijn zoon van bijna 10 wil een (echt?) huisdier. Dat roept hij al jaren en daarom kreeg hij voor zijn 7e verjaardag een tropisch aquarium. Daar heb je als ouders weinig werk aan, maar het knuffelt ook zo onhandig. Hij was er echt wel blij mee en wij hebben ook vol bewondering rondom de bak gestaan. Zeker toen we dwergkreeftjes, algeneters en slakjes hadden. Maar toen de slakjes zich gingen vermenigvuldigen (100-en tegelijk!!!!!) heb ik even ruw in de natuur ingegrepen.cavia1

Bijna 3 jaar later vind ik het tijd om de nog levende vissen terug te brengen naar de dierenspeciaalzaak. Ik verwachtte begrip van mijn zoon, maar kreeg het tegenovergestelde. En zijn onderhandelingstechniek werd ingezet. Want als de vissen weg moeten, wil hij een cavia. NEE!!! Ik wil geen echte huisdieren. Ze zijn vies, stinken, vergen veel te veel onderhoud en bovendien zijn we regelmatig op vakantie. Wie zorgt er dan voor?

Maar mijn zoon heeft hele mooie blauwe ogen en daarmee krijgt hij veel voor elkaar. Bovendien had hij alles al uitgedacht: hij maakt schoon, zorgt voor het  eten, knuffelt en hij heeft zelfs zijn zakgeld al geteld. En van mijn broer heb ik via Twitter al het aanbod gekregen dat hij tijdens vakanties voor het beestje wil zorgen.

Me verdiepend in de soort die cavia heet, ben ik eigenlijk al bijna om. Nu manlief nog!

O ja, lees net dat je er maar beter meteen 2 kunt nemen….

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?