U bevindt zich hier: Home » kinderkamer » Huisdieren, ja of nee?

Huisdieren, ja of nee?

Geschreven door

Help, mijn zoon van bijna 10 wil een (echt?) huisdier. Dat roept hij al jaren en daarom kreeg hij voor zijn 7e verjaardag een tropisch aquarium. Daar heb je als ouders weinig werk aan, maar het knuffelt ook zo onhandig. Hij was er echt wel blij mee en wij hebben ook vol bewondering rondom de bak gestaan. Zeker toen we dwergkreeftjes, algeneters en slakjes hadden. Maar toen de slakjes zich gingen vermenigvuldigen (100-en tegelijk!!!!!) heb ik even ruw in de natuur ingegrepen.cavia1

Bijna 3 jaar later vind ik het tijd om de nog levende vissen terug te brengen naar de dierenspeciaalzaak. Ik verwachtte begrip van mijn zoon, maar kreeg het tegenovergestelde. En zijn onderhandelingstechniek werd ingezet. Want als de vissen weg moeten, wil hij een cavia. NEE!!! Ik wil geen echte huisdieren. Ze zijn vies, stinken, vergen veel te veel onderhoud en bovendien zijn we regelmatig op vakantie. Wie zorgt er dan voor?

Maar mijn zoon heeft hele mooie blauwe ogen en daarmee krijgt hij veel voor elkaar. Bovendien had hij alles al uitgedacht: hij maakt schoon, zorgt voor het  eten, knuffelt en hij heeft zelfs zijn zakgeld al geteld. En van mijn broer heb ik via Twitter al het aanbod gekregen dat hij tijdens vakanties voor het beestje wil zorgen.

Me verdiepend in de soort die cavia heet, ben ik eigenlijk al bijna om. Nu manlief nog!

O ja, lees net dat je er maar beter meteen 2 kunt nemen….

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Deetje april 25, 2010 - 4:05 am

Cavia’s zijn leuk, en als je het hok goed schoon houdt, stinken ze echt niet! Je zou ook kunnen beginnen met iets kleiners, bv. een hamster. Ik denk dat het goed is als kinderen opgroeien met dieren, zelf hadden we vroeger altijd een hond en toen ik 11 was kreeg ik ein-de-lijk een kat. Daar moest ik ook zelf voor zorgen. Je kunt met je zoon ook afspreken dat hij eerst iets ouder moet zijn, zodat hij de verantwoordelijkheid ook echt aankan. Succes!!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com