U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe zelf kleding naaien

Hoe zelf kleding naaien

Geschreven door Elenea

zelf kleding naaienHierbij een geheugensteuntje als je bijvoorbeeld een tijd geleden een naaicursus gevolgd hebt en je niet meer precies de volgorde weet.
Om te beginnen koop je een simpel patroon. Je neemt de juiste patroondelen over op patroontekenpapier en lees goed wat er beschreven wordt over de zomen, want je naait de delen aan elkaar met een zoom van 1 of meer centimeter.
Neem alle aantekeningen, streepjes, puntjes, figuurnaadjes etc. over op je patroontekenpapier. Doe dit werkje secuur, want het is de basis.

Verdeel nu de patroondelen over de stof, let daarbij op delen die op een stofvouw moeten liggen of juist niet op de stofvouw en hou rekening met de zomen die je eventueel extra moet uitknippen. Let ook op de rekbaarheid en draadrichting van de stof  !!!!
(stofvouw is bijvoorbeeld Middenvoor).
Speld de patroondelen netjes vast op de stof en knip de delen uit.

Rijg en naai eerst de figuurnaden. Rijg en/of naai dan de delen aan elkaar, denk logisch na en naai het pas aan elkaar als je het zeker weet.
Nog enkele tips:

handboek zelf mode kleding naaien

  • Met deze duidelijke video zet je een rits in een broek
  • Negeer de instructies die bij een patroon worden gegeven, omdat die meestal moeilijk te lezen zijn, waardoor je het snel zal opgeven. Denk gewoon logisch en creatief na ….
  • Koop het handboek voor zelfmaakmode. Een duidelijk en overzichtelijk naslagwerk dat je in alle technieken van kleding maken begeleidt, van eenvoudig tot complex. Ideaal voor zowel beginners als gevorderden. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com