U bevindt zich hier: Home » eropuit » Jimmy Bosch tijdens zomercarnaval Rotterdam

Jimmy Bosch tijdens zomercarnaval Rotterdam

Geschreven door Elenea

De wereldberoemde salsatrombonist en salsa ster Jimmy Bosch en zijn 11-koppige band treden op tijdens de 26e editie van Ortel Zomercarnaval in Rotterdam (31 juli 2010). Jimmy Bosch staat wereldwijd bekend als de maestro del trombón.  De jaarlijkse live-on-stage programmering maakt onderdeel uit van de dag van de Straatparade, die zich op 31 juli vanaf 13.00 uur een weg door het centrum kronkelt. Naast Jimmy Bosch Orchestra maakt ook de latin jazz formatie Timbazo z’n opwachting in Rotterdam.

Met de komst van Jimmy Bosch Orchestra haalt Ortel Zomercarnaval een grote naam uit de latin muziek naar Nederland. De Puerto Ricaan Jimmy Bosch was in de jaren 90 de ambassadeur van de Salsa Dura revolutie. Salsa Dura was destijds het tegengeluid van de Salsa Romantica. Met Jimmy Bosch voorop ontstond met Salsa Dura een krachtiger en swingende variant van de salsa in de wereld van de latin muziek. Ook Timbazo maakt 31 juli z’n opwachting op Bavaria Stage op de Coolsingel. De Duitse percussionist Nils Fischer geldt als één van de top percussionisten van Europa en is initiatiefnemer van deze latin jazz band. Samen met de award-winnende percussionist Lucas van Merwijk en de zangers Alberto Caicedo (Columbia) en Fabian Nodarse (Cuba) brengt Timbazo een unieke mix van salsa, jazz en Cubaanse timba. Na optredens op grote festivals zoals North Sea Jazz en Latin Village is het de beurt aan het Ortel Zomercarnaval. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Data Ortel Zomercarnaval 2010:

  • 24 juli – Bekendmaking Queen Ortel Zomercarnaval
  • 29 juli – Officiële pre-party Ortel Zomercarnaval, Café Engels
  • 30 juli – Battle of Drums, Coolsingel Rotterda
  • 31 juli – Straatparade, Live on Stage en Afterparty (Café Engels), centrum Rotterdam

Meer informatie op zomercarnaval.com en kiesjequeen.nl

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0uuQIKDIob8[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com