U bevindt zich hier: Home » eropuit » Monnickendam met historische binnenstad

Monnickendam met historische binnenstad

Geschreven door Elenea

Vlakbij Amsterdam ligt Monnickendam. Een stadje met stadsrechten sinds 1355 en de binnenstad herinnert nog steeds aan het welvarende verleden. De waag, de haven, de Kerkstraat, het Noordeinde iedere zaterdag markt ……. zijn enkele voorbeelden om je een dagje waardevol te laten ontspannen.  Maak ook met een boot een tochtje over de Gouwzee of het Markermeer, proef de versgerookte vis aan de haven en bezoek de boten die langs de kade aangemeerd liggen. Het oudste en nog bespeelbare carillon klinkt op zaterdag over de gezellige markt. Wat wil je nog meer ….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com