U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Gratis toegang Kinderboekenmuseum

Gratis toegang Kinderboekenmuseum

Geschreven door Elenea

Honderd jaar geleden werd Annie M.G. Schmidt geboren. Deze ‘echte koningin van Nederland’ leeft voort bij een groot publiek en de figuren die ze met illustratoren als Fiep Westendorp en Wim Bijmoer maakte, zijn nog altijd springlevend. Het Kinderboekenmuseum brengt daarom zondag 22 mei 2011 een vrolijke hommage aan de schrijfster, die vond dat kinderen niets echt moesten behalve lezen…

Om de verjaardag van Annie M.G. Schmidt te vieren, mag iedereen die vernoemd is naar Jip, Janneke, Otje, Pluk, Floddertje, Minoes of een ander Annie-personage zondag 22 mei 2011 gratis naar het museum. Ook alle gezinnen die bij elkaar opgeteld honderd jaar oud zijn kunnen kosteloos het museum bezoeken. Kinderen met een teckel, poes, duif, spin, schaap, kakkerlak, giraffe of krullevaar hoeven op vertoon van een foto van hun huisdier geen entree te betalen. Deze dag geldt een stekkie van een fuchsia als vrijkaartje.

In het museum vinden op zondag 22 mei 2011 diverse Annie-activiteiten plaats, zoals een optreden van Annejet van der Zijl, schrijfster van o.a. Anna en Sonny Boy. Ook de vader van Otje komt langs: in het Verhalentheater van het Kinderboekenmuseum speelt Peter van Dijk zijn theatervoorstelling Otjes vader. In een speciale workshop kunnen kinderen meeknutselen aan een reuze Petteflet; ze bepalen zelf of ze een kamer maken voor Pluk, Aagje, meneer Pen, mevrouw Helderder of Zaza. Kijk voor meer informatie over de Annie-activiteiten van het Kinderboekenmuseum op kinderboekenmuseum.nl

Het Letterkundig Museum ontvangt Annejet van der Zijl. Om dit te vieren organiseert het Letterkundig Museum zondag 22 mei 2011 diverse Annie-activiteiten voor jong en oud.
Annejet van der Zijl komt optreden. Van der Zijl, bekend van o.a. Sonny Boy, vertelt op deze feestelijke dag over de markante schrijfster. Ze scoorde hoge ogen met haar Schmidt-biografie Annie en stelde ter gelegenheid van Annies honderdste geboortedag een bundel samen met haar mooiste en typerendste brieven. Talloze brieven die Schmidt schreef aan haar moeder, haar vriendinnen, haar geliefde, haar uitgever en haar fans zijn hierin opgenomen. Ze worden gekenmerkt door Schmidts unieke kijk op de wereld, haar gevoel voor stijl en humor.

Het optreden begint om 14.00 uur, kaarten kosten € 7,50 (inclusief entree museum). Kaartjes reserveren voor Annejet van der Zijl, dan bellen naar 070-3339666 of een e-mail sturen naar info@letterkundigmuseum.nl

In het Kinderboekenmuseum vindt ook een aantal activiteiten plaats. Meer informatie hierover is te vinden op kinderboekenmuseum.nl

 

 


Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com