Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ???? Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ????
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
eropuit

Gratis toegang Kinderboekenmuseum

Honderd jaar geleden werd Annie M.G. Schmidt geboren. Deze ‘echte koningin van Nederland’ leeft voort bij een groot publiek en de figuren die ze met illustratoren als Fiep Westendorp en Wim Bijmoer maakte, zijn nog altijd springlevend. Het Kinderboekenmuseum brengt daarom zondag 22 mei 2011 een vrolijke hommage aan de schrijfster, die vond dat kinderen niets echt moesten behalve lezen…

Om de verjaardag van Annie M.G. Schmidt te vieren, mag iedereen die vernoemd is naar Jip, Janneke, Otje, Pluk, Floddertje, Minoes of een ander Annie-personage zondag 22 mei 2011 gratis naar het museum. Ook alle gezinnen die bij elkaar opgeteld honderd jaar oud zijn kunnen kosteloos het museum bezoeken. Kinderen met een teckel, poes, duif, spin, schaap, kakkerlak, giraffe of krullevaar hoeven op vertoon van een foto van hun huisdier geen entree te betalen. Deze dag geldt een stekkie van een fuchsia als vrijkaartje.

In het museum vinden op zondag 22 mei 2011 diverse Annie-activiteiten plaats, zoals een optreden van Annejet van der Zijl, schrijfster van o.a. Anna en Sonny Boy. Ook de vader van Otje komt langs: in het Verhalentheater van het Kinderboekenmuseum speelt Peter van Dijk zijn theatervoorstelling Otjes vader. In een speciale workshop kunnen kinderen meeknutselen aan een reuze Petteflet; ze bepalen zelf of ze een kamer maken voor Pluk, Aagje, meneer Pen, mevrouw Helderder of Zaza. Kijk voor meer informatie over de Annie-activiteiten van het Kinderboekenmuseum op kinderboekenmuseum.nl

Het Letterkundig Museum ontvangt Annejet van der Zijl. Om dit te vieren organiseert het Letterkundig Museum zondag 22 mei 2011 diverse Annie-activiteiten voor jong en oud.
Annejet van der Zijl komt optreden. Van der Zijl, bekend van o.a. Sonny Boy, vertelt op deze feestelijke dag over de markante schrijfster. Ze scoorde hoge ogen met haar Schmidt-biografie Annie en stelde ter gelegenheid van Annies honderdste geboortedag een bundel samen met haar mooiste en typerendste brieven. Talloze brieven die Schmidt schreef aan haar moeder, haar vriendinnen, haar geliefde, haar uitgever en haar fans zijn hierin opgenomen. Ze worden gekenmerkt door Schmidts unieke kijk op de wereld, haar gevoel voor stijl en humor.

Het optreden begint om 14.00 uur, kaarten kosten € 7,50 (inclusief entree museum). Kaartjes reserveren voor Annejet van der Zijl, dan bellen naar 070-3339666 of een e-mail sturen naar info@letterkundigmuseum.nl

In het Kinderboekenmuseum vindt ook een aantal activiteiten plaats. Meer informatie hierover is te vinden op kinderboekenmuseum.nl

 

 


Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?