U bevindt zich hier: Home » eropuit » Amsterdam Fashionweek en uniek culinair genieten

Amsterdam Fashionweek en uniek culinair genieten

Geschreven door Elenea

De culinaire werkplaats presenteert exclusieve eet couture. Loopt bij jou het water in de mond als je de nieuwste modekleuren en –prints ziet? Dat komt goed uit… want tijdens Amsterdam Fashion Week juli 2011 kun je bij de culinaire werkplaats letterlijk je tanden zetten in exclusieve eet couture van het ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing. Speciaal voor deze week presenteren zij vanuit hun motto’ food equals fashion’ de mode eetspecial
EAT PATTERNS = Een ontdekkingsreis in 5 gerechtjes voor fijnproevers, culinaire avonturiers tot fashionista’s langs onder meer polka dots, colour blocking en andere smakelijke fashion patterns.

Naast overheerlijke eet couture kun je ook binnenwippen voor de expositie EAT PATTERNS =  een kleine collectie van conceptuele modestoffen en accessoires waarin food en fashion elkaar ontmoeten.

Inmiddels voor de 5e keer (2011) op rij neemt de culinaire werkplaats deel aan het down town programma van Amsterdam Fashion Week juli 2011. Deze keer spelen Marjolein Wintjes en Eric Meursing met de verschillende betekenissen dat het thema ‘eetpatronen’ in de context van hun motto food = fashion oproept.

Iedere eetspecial van de culinaire werkplaats weerspiegelt de onlosmakelijke relatie tussen eten en mode. Per gerechtje zijn verschillende betekenissen van ‘eetpatronen’ geïntegreerd en vertaald naar overheerlijke eet couture. Zo passeren niet alleen smakelijke patronen als colour blocking, polka dots, en ruitjes de revu, maar kun je ook geurig patroonpapier of een breipatroon op je bord aantreffen. Het menu heeft een aantal accessoires, zoals een matching cocktail voile, en een wijnarrangement.

Naast genieten van eet couture kun je bij de culinaire werkplaats ook binnenlopen voor de expositie EAT waar Marjolein Wintjes het gegeven eetpatronen vertaald heeft naar conceptuele eco fashion fabrics en accessoires. Bij sommige ontwerpen is zelfs sprake van het cradle-to-cradle principe. Zoals altijd wil Marjolein met haar installaties en objecten vragen oproepen met betrekking tot de kwetsbaarheid van het ecosysteem. De expositie start met een aantal objecten op 8 juli a.s. en groeit tijdens fashion week, zodat bezoekers ook the making of kunnen ervaren.

Voor alle actuele informatie voor het hele jaar, zoals openingstijden, wat, waar en wanneer surf je naar deculinairewerkplaats.nl

DE PRIJS : het bezoeken van de expositie is gratis. Voor de eetinspiratie geldt: je bepaalt zelf achteraf wat je een fair bedrag vindt voor de eetervaring bij de culinaire werkplaats.

Wat is de culinaire werkplaats?
De culinaire werkplaats is een eigenzinnig eetinitiatief gevestigd tegenover Cultuurpark Westergasfabriek in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De initiatiefnemers zijn Marjolein Wintjes en Eric Meursing. De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio en restaurant voor eigentijdse eetconcepten en werkt op het snijvlak van eten en kunst. Het ontwerpersduo wil met hun ontwerpen en eetspecials mensen inspireren hun eten in beweging te brengen en lekker bewust te (gaan) eten. Zij werken aan de hand van steeds wisselende inspiratiebronnen, zoals zwart, emoties of herinneringen aan het bord van de toekomst en nieuwe duurzame eetconcepten, waarin de hoofdrol is weggelegd voor groenten, fruit en bijzondere granen.

WEETJE
De culinaire werkplaats is beloond met de titel Het Beste Benelux Groenterestaurant 2011 en heeft van Max Havelaar het gouden dienblad voor fairtrade@work 2010 ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com