Gerelateerde artikelen

  • Muur decoreren met origineel zelfmaak idee Muur decoreren met origineel zelfmaak idee
  • Bouwplaat papieren dieren uit het bos en meer Bouwplaat papieren dieren uit het bos en meer
  • Grappige beesten haken is makkelijk Grappige beesten haken is makkelijk
  • Deurstopper als origineel vakantie souvenir Deurstopper als origineel vakantie souvenir
  • Creativiteit ontwikkelen en stimuleren Creativiteit ontwikkelen en stimuleren
  • Pantoffel en slipper als Sinterklaas surprise Pantoffel en slipper als Sinterklaas surprise
eropuit

Wisselende exposities in museum de Kantfabriek

Een voorbeeld van één van de wisselende exposities in Museum de Kantfabriek is “WAAR EEN FOTO TOE LEIDT”. Te zien zijn werken van kunstenaars die  “van een idee naar een beeld gewerkt hebben”. Uitgangspunt waren foto’s van mensen, dieren, landschappen, objecten.

De opdracht was: Kies een foto uit die je raakt. Die foto is je inspiratiebron. Zoals de fotograaf zijn onderwerp kiest en het moment kiest om een foto te maken zo kiezen deze kunstenaars een foto als inspiratiebron. De foto is de aanleiding om een kunstwerk te maken.
Vervolgens gingen de kunstenaars aan de slag daarbij lettend op inhoud, beeld, compositie, kleur, associatie etc. Bovendien was heel belangrijke de keuze van het materiaal, het materiaalgebruik en bij het gebruik van meerdere materialen de gelijkwaardigheid. De resultaten zijn verbluffend en verrassend.

Bij de foto: Werk van Irma Frijlink is geïnspireerd op het misbruik in de katholieke kerk. Door haar werk wil de kunstenares de mensen wakker schudden. “Dagelijks worden wij overspoeld door de meest vreselijke dingen die er in de wereld gebeuren. Door alle verschillende mediavormen zappen we langs het nieuws. We raken afgestomd. Maar af en toe gebeurt er iets waarbij ik wil dat het niet vergeten wordt”.
Irma Frijlink werkt vanuit een foto die haar raakt. Vandaar uit bouwt zij het werk op met de naaimachine, schilderen met acrylverf en borduren met de hand. Soms maakt ze gebruik van transfer. “Ieder werk is een zoektocht. Het is steeds afstand nemen”.

Bekijk de actuele wisselende expositie(s) bij Museum de Kantfabriek in Horst.
Geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Groepen kunnen op deze dagen ook s’morgens en ’s avonds  terecht op afspraak.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?