U bevindt zich hier: Home » eropuit » Sfeervol dagje uit in Gelderland

Sfeervol dagje uit in Gelderland

Geschreven door Elenea
Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, heeft sinds 1482 stadsrechten. Tijdens het jaarlijkse Dickensfestival wandelen burgers, boeren en buitenlui in negentiende-eeuwse kleding door de beklinkerde straten. Dan beleef je de tijd van Charles Dickens en je geniet van straattoneel, zangkoren, vuurkorven en een kleinschalige kerstmarkt in een prachtige entourage.
Het hele jaar door is het sfeervol om er te wandelen of te fietsen. Onderweg vind je galeries, ateliers en gezellige winkeltjes en terrasjes. Op loopafstand ligt Brummen. Ook een sfeervol en historisch plaatsje.
  • Combineer met een vaartocht op de IJssel
  • Combineer met een oversteek met de pontveer Brummen/Bonkhorst
  • Combineer met varen in de Achterhoek
  • Bezoek het speelgoedmuseum TOY GALLERY in Brummen. Het nieuwste geregistreerde speelgoedmuseum in Nederland, gehuisvest op de tweede verdieping van het automuseum / The Gallery in Brummen. Dit voor Nederland unieke museum laat zien waar jong en oud in Nederland de laatste 150 jaar mee gespeeld hebben.
  • Wandel ook even door de Kerkstraat in Brummen, want bij OpaSanko vind je brocante, kunst en ambacht. Ook vind je er de zelfgemaakte vilten tassen “herinneringtassen” . Deze zijn stuk voor stuk uniek en kunnen in opdracht gemaakt worden. In de vilten tas worden kant, sieraden, stukjes kleding verwerkt. Hierdoor ontstaat dus een unieke tas met een herinnering aan bijvoorbeeld een dierbare, geboorte van een kind of een andere bijzondere gebeurtenis.
Dus meer dan genoeg om een dagje uit tot een succes te maken en met een herinnering thuis te komen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com