U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Hoe kunst overbrengen op kinderen

Hoe kunst overbrengen op kinderen

Geschreven door Elenea

Hoe breng je kinderen in contact met Kunst. Dé Kunst met een grote K. De kleinste kinderen reageren al op kleur en vorm. Naarmate ze groter worden kan je als moeder (ouder) de kinderen daar steeds meer over leren. Kleuters weten nog niet wat een museum of een kunstenaar is, maar ze kunnen wel creatieve kunstwerken interpreteren. Je merkt het gauw genoeg of jouw kind het waardeert als hij/zij een tentoonstelling met échte kunstwerken kan bezoeken. Betrek de kinderen er bij en luister naar de kinderen. Ze geven aan elk kunstwerk een eigen interpretatie en dat is geweldig leuk om te ervaren van je eigen (klein)kinderen.
Laat de kinderen kennismaken met werken van kunstenaars en laat ze vertellen wat ze zien!
Er zijn vele websites waar je tips en verhalen kunt vinden.
Enkele tips voor onze KunstKids:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com