U bevindt zich hier: Home » hobby » Zaadjes laten kiemen en stekken in een kleine woning

Zaadjes laten kiemen en stekken in een kleine woning

Geschreven door Elenea

BRON: fennelandfern.co.uk

Heb je een kleine woning en dus geen extra ruimte om zaadjes voor op het balkon te laten ontkiemen en plantjes te stekken, dan vind je hier enkele eenvoudige tips:

  1. Zaadjes en kleine stekjes kunnen uitstekend in oud serviesgoed, bijvoorbeeld kop en schotel, mellkkannetje, soepkom….. groter groeien. Als het tijd is kan je ze verpotten in de bloemenbak op het balkon.
  2. Misschien ben je het vergeten, maar ook in een oude eierdoos gaat dat prima. Klem aan de onderzijde wat aluminumfolie tegen het lekken.
    Is het tijd voor de plantjes om naar buiten te gaan, zet dan de eierdoos met de stekjes gewoon in de aarde, want na verloop van tijd lost het milieuvriendelijke karton van de eierdoos op.
  3. Maak van oude kranten potjes. Bekijk de stap voor stap afbeeldingen om ze zelf te maken. Rol diverse lagen van de krant om een ronde fles (mal) op en vouw de onderzijde dicht en klemvast en zorg dat het potje kan staan. Haal de mal er uit, doe er aarde in en zaaien en stekken maar.
    Is het tijd voor de plantjes om naar buiten te gaan, zet dan krantenpot met de stekjes gewoon in de aarde, want na verloop van tijd lost het milieuvriendelijke krantenpapier op.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Loes februari 20, 2012 - 10:00 am

Bedankt voor deze tip, hij valt helemaal in goede aarde bij de Moestuin van de Gravin!
Ik heb de tip doorgeplaatst op de groep van de Moestuin van de Gravin op goudabruist.nl
Hartelijke groet uit Gouda,
Loes

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com