Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Carnavalkleding als draagbare kunst Carnavalkleding als draagbare kunst
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Tour de France creatief knutselen Tour de France creatief knutselen
  • Moderne weefkunst tentoonstelling Moderne weefkunst tentoonstelling
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
eropuit

Een bijzonder museum is het fruitteeltmuseum

Het fruitteeltmuseum is gevestigd in een voormalig schoolgebouw, de ‘Groene School’. In de vaste presentatie wordt uitgelegd wat enten en oculeren is. Er is een werkende veilingklok, authentiek gereedschap en kijkkasten met leuke materialen. Buiten is de fruittuin, waarin de verschillende teelt- en snoeiwijzen te zien zijn.
Jaarlijks wordt er een grote wisseltentoonstelling ingericht.

In de omgeving van Kapelle en het museum kan men wandelen en fietsen, waarbij de nadruk ligt op de fruitteelt. Je komt langs vele -voor de fruitteelt- interessante plekjes en ziet in de praktijk de invloed van de fruitteelt op het Bevelandse landschap.

Educatief genieten en ontspannen dus, meer lezen bij fruitteeltmuseum.nl
Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten en voor groepen zijn er op maat gemaakte arrangementen mogelijk.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?