U bevindt zich hier: Home » beauty en gezondheid » Permanente anticonceptie zonder pil, spiraaltje, condoom en operatie

Permanente anticonceptie zonder pil, spiraaltje, condoom en operatie

Geschreven door Elenea

Permanente anticonceptie met de vrouwvriendelijke Essure-methode kan binnen 10 minuten zonder operatie. Jarenlang was het recht op anticonceptie een belangrijk strijdpunt, maar nu beschouwen we het als iets normaals. De moderne vrouw beslist zelf over haar leven. Werken, studeren, wel of geen kinderen: iedereen heeft het recht en de vrijheid om de eigen keuze te maken. Vrouwen zijn de baas over hun eigen lijf, en daarbij hoort het kunnen kiezen voor de anticonceptie die het beste bij hun levensfase past. Zo is er de pil, het spiraaltje en het condoom. Maar wanneer stellen vinden dat hun gezin compleet is, kunnen zij ook voor permanente anticonceptie zoals de Essure-methode kiezen.

Nederlanders onvoldoende geïnformeerd over permanente anticonceptie
Dr. Vleugels, gynaecoloog bij het centrum voor anticonceptie (CASA), vindt het belangrijk dat steeds meer vrouwen weten van deze nieuwe behandelmethoden. ,,Essure is een goed alternatief voor vrouwen die van hun leven en hun gezin willen genieten, zonder na te hoeven denken over (hormonale) anticonceptie of zich zorgen te hoeven maken over mogelijke zwangerschap. De behandeling kan binnen 10 minuten in het ziekenhuis worden uitgevoerd zonder dat er een narcose of mes aan te pas komt.”

Hoe werkt Essure?
De behandeling kan binnen 10 minuten in het ziekenhuis worden uitgevoerd. Zonder operatie, narcose en dichtschroeien of afbinden van de eileiders. In plaats daarvan plaatst een gynaecoloog zachte, flexibele micro-inserts via de natuurlijke weg (vagina, baarmoederhals en baarmoeder) in de eileiders. Drie maanden na de plaatsing vormen het lichaam en de micro-implantaten samen een natuurlijke barrière die voorkomt dat sperma een eicel bereikt. De eitjes die maandelijks vrijkomen, worden door het lichaam zelf opgeruimd. De menstruatiecyclus wordt dan ook niet beïnvloed.

In Nederland ondergingen al meer dan 18.000 vrouwen deze behandeling. De groeiende populariteit van Essure is te danken aan de eenvoud van de behandeling en de minimale herstelperiode. De procedure wordt in bijna 90 van de 100 ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd.
Voor meer informatie: www.essure.nl

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com