U bevindt zich hier: Home » moeders » Samen tegen moedersterfte met MoederBand

Samen tegen moedersterfte met MoederBand

Geschreven door Elenea

Elke anderhalve minuut sterft er ergens in de wereld een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Met MoederNacht wordt er extra aandacht gegenereerd rondom dit schrikbarend feit. Samen tegen Moedersterfte.
Daarom is er een nieuw initiatief : MoederBand. Met de MoederBand wordt de emotionele band tussen moeder en kind, en moeders in Nederland en in ontwikkelingslanden benadrukt. De Nederlands topontwerpster Claudy Jongstra heeft een exclusieve buikband voor MoederNacht ontworpen. Claudy is absoluut de perfecte designer met haar organische aanpak (ze heeft haar eigen schaapskudde en deze natuurlijke materialen vormen het basismateriaal) en vrouwelijke texturen. Dit is het jaar eerste jaar (2012) en volgend jaar zullen er meerdere designers aan de slag gaan.

Vanaf Moederdag is deze eenmalige MoederBand van Claudy Jongstra voor iedere Nederlandse vrouw te winnen. Deel het bericht en geef jezelf of een vriendin op via MoederNacht.nl. Dat noemen wij ‘samen tegen Moedersterfte’

De campagne loopt tot 12 juni 2012.
Hoewel de getallen rondom de gezondheid van moeders in ontwikkelingslanden schrikbarend zijn, liggen de oplossingen veelal binnen bereik. Voorlichting op het gebied van anticonceptie, zwangerschap en het vinden van goede zorg tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen de risico’s drastisch verminderen. De MoederNacht campagne vraagt aandacht voor deze onderwerpen en zoekt daarmee steun bij beleidsmakers voor initiatieven die het welzijn van moeders verbeteren.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com