Gerelateerde artikelen

  • Veilig huis voor je kinderen Veilig huis voor je kinderen
  • Baby en kinderen in de zon tips Baby en kinderen in de zon tips
  • Kinderen moeten meer bewegen Kinderen moeten meer bewegen
  • Vette vis goed voor het ongeboren kind Vette vis goed voor het ongeboren kind
  • Gezond tussendoortje voor iedereen Gezond tussendoortje voor iedereen
  • Hoofdluis voorkomen en behandelen Hoofdluis voorkomen en behandelen
moeders

Hoofdluis voorkomen met bugbag

hoofdluis voorkomenHoofdluis voorkomen is beter dan genezen !!! Op de basisschool van mijn kleinkinderen wordt deze BUG BAG al massaal gebruikt. Of het hierdoor aanzienlijk minder is geworden kan ik eerlijk gezegd niet zetten.

Sommige ouders zijn van mening dat je je kind thuis moet houden als het luis heeft. Luis is vervelend maar nou te doen als of het een ernstig besmettelijke ziekte is? Wel is het belangrijk dat alle ouders hun kind goed behandelen. Verder is het belangrijk dat je goed alle adviezen opvolgt en blijft controleren vooral ook op neten! Neten zie je bijna niet, ze lijken op roos maar het verschil is dat het moeilijk loslaat. Als je de neten niet weg haalt heb je nog steeds kans dat de luizen terugkomen.

Hoofdluis voorkomen

Toch voorkomt de BUG BAG redelijk de verspreiding van hoofdluis. Want luizen springen niet. Ze kruipen. En altijd kruipen ze omhoog. Aan de kapstok op school en kinderdagverblijf krijgen de luizen zeeën van tijd om zich via de kragen van kinderjassen te verspreiden.