U bevindt zich hier: Home » kind en media » Tips veilig internet voor kinderen

Tips veilig internet voor kinderen

Geschreven door Elenea

BRON: wallpapervortex.com

Internetten is al een hele gewone vrijetijdsbesteding geworden voor kinderen. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je kinderen ouder worden je je zorgen maakt over wat ze allemaal tegenkomen op het web. Voorkom dat je kind vervelende dingen ziet op het internet.
Kies jouw beveiligings voorkeur uit de onderstaande mogelijkheden  :

 • De goedkoopste manier om je kinderen ‘software-matig’ te behoeden voor een overdosis aan seks of geweld, is het activeren van de beveiliging die standaard ingebouwd is in Internet Explorer, de browser van Microsoft. Deze mogelijkheid zit echter zo verstopt, dat je wel heel gemotiveerd moet zijn om hem te vinden.
  Het gaat als volgt.
 • ChatLimit beperkt het chatten via MSN messenger en Yahoo Messenger.
  Daarnaast is er een extra mogelijkheid om online spelletjes en ongewenste internetsites te beperken of te blokkeren. Denk hierbij aan seks-, gok en chatsites.
  Ontworpen door ouders,voor ouders, klik op : Veilig internet voor kinderen
 • Veel tips om de kinderen veilig te laten internetten
 • De Krowser is een handige kinderbrowser waarmee kinderen van 2 tot 10 jaar veilig kunnen surfen. Het programma geeft alleen toegang tot kind-vriendelijke websites, blokkeert dialoogvensters en hinderlijke popups, en bevat een ingebouwde tijdklok.
  Meer lezen en bestellen bij www.krowser.nl
 • Veiligheidstips van Google speciaal voor ouders en van ouders
 • Vergelijk veilig internet abonnementen
 • Aan de hand van richtlijnen vind je informatie over het veiliger gebruik van internet d.m.v. de Family Safety-instellingen voor Microsoft-producten
 • Tips, tricks en tools (software) om veilig te kunnen internetten bij kiddylinks.nl/veilig-internetten
 • Vet Veilig Internet! gaat over tieners van nu en de diepe kloof tussen de virtuele wereld van tieners en hun opvoeders. En over het feit dat de kloof heel goed gedicht kan worden. Je krijgt handvaten om tieners te beschermen tegen de nare kant van de cyberwereld; uitgebreide checklists voor leerkrachten en ouders om het internetgedrag van kinderen in beeld te brengen; tips van leerkrachten en jongeren over hoe je een internetprotocol kunt maken; voorbeelden van thuisafspraken. Concreet en praktisch is het boekje : Vet Veilig Internet

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com