U bevindt zich hier: Home » eten en drinken » Zoetstoffen zijn niet goed voor kinderen

Zoetstoffen zijn niet goed voor kinderen

Geschreven door Elenea

Téveel is nooit goed! Twee glazen suikervrije frisdrank en een beker yoghurtdrink per dag zijn niet goed voor jonge kinderen. Ze krijgen op die manier te veel van de kunstmatige zoetstof binnen. We worden meer dan voldoende gewaarschuwd voor de kunstmatige suikers, speciaal wanneer die aan kinderen onder de vier jaar oud worden gegeven. De kunstmatige suikers zijn volop aanwezig in levensmiddelen. In allerlei producten – van toetjes en (suikervrije) frisdrank tot vitaminepillen en peutertandpasta – komen zoetmakers als cyclamaat, sacharine of aspartaam steeds vaker voor.

Ook al kan de lever het ‘gif’ grotendeels afbreken, waarom zou je onnodig risico`s met de gezondheid van jezelf en dat van de kinderen nemen. Gelukkig leven we in een land waarin we dat zelf kunnen bepalen, maar dan moeten we wel ons verstand (gaan) blijven gebruiken.
Laat kinderen water drinken, daar hebben ze op latere leeftijd ook nog profijt van. Sla gewoon af en toe een paar dagen over met zoetigheid. Geef fruit, soepstengel en/of iets hartigs !!!!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com