U bevindt zich hier: Home » moeders » Wetenschap en techniek vanaf 4 jaar

Wetenschap en techniek vanaf 4 jaar

Geschreven door Elenea

BRON: http://intellidance.ca

Volgens mij zijn basisscholen hier toch al aardig mee bezig, maar laten we met z’n allen werken aan extra aandacht voor de jonge wetenschappers. Wetenschappers en onderwijsexperts vinden namelijk dat wetenschap en techniek een onderdeel moeten vormen van het onderwijs op de basisschool. Maar hoe kan je je kind stimuleren en ontdekken dat je kind daar aanleg of belangstelling voor heeft.

Bij wetenschap en techniek werk je niet alleen met het hoofd, maar ook met het hart (schepping / natuur) en de handen van de kinderen moeten uitgedaagd worden. Daardoor zal het kind meer betrokken zijn bij het leren.
De natuurlijke nieuwsgierigheid van een kind naar het ‘waarom’ van de dingen moet behouden en gestimuleerd worden.

Het aanleren van een onderzoekshouding is van grote waarde.
Dit kan al vanaf groep 1 (4 jaar). Het leren formuleren van een hypothese (veronderstelling), het samen doen van proefjes, samen evalueren van wat er gebeurd is. Laat het kind zijn/haar verhaal doen. Geef als ouder/leerkracht het kind de ruimte om (in jouw ogen) foute dingen te zeggen en help het op weg naar een andere visie en inzicht. Dus niet afwijzen en afkappen, maar aanvullen en rustig uitleggen.
Jonge kinderen kunnen al constructies bouwen, voorwerpen ontwerpen en testen en nog veel meer. Techniek is bijzonder veelzijdig.

  • Voor wie graag experimenteert, is dit boek met zijn vele opwindende proeven een ‘must’ : ‘Techniek ontdekken‘ onderzoekt alle mogelijke vragen over machines en laat jou de antwoorden ontdekken.
  • Een uitgebreide collectie kunstzinnige ideeen en technieken voor thuis en op school, klik op : Creatief vormgeven
  • Kijk bij intellidance.ca daar staan allemaal leuk creatieve dingen om te experimenteren; samen met de kids of de kids alleen. Eenmaal bezig, dan komen er vanzelf meer ideeën………..

Dus als ze jong (peuter) zijn veel knutselen met allerlei materialen en vanaf 5 jaar ook
bouw en constructie speelgoed.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com