U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Babyboom in Nederlandse dierentuinen

Babyboom in Nederlandse dierentuinen

Geschreven door Elenea

Het is extra leuk om de aankomende weken een bezoek te brengen aan een dierentuin. Veel parken hebben te maken met een ware geboortegolf. Kom langs en zie hoe de jonge dieren hun eerste stapjes zetten, nieuwsgierig het nieuwe verblijf verkennen en iedere voetstap van moeder volgen.

Unieke geboortes in Emmen
Dierenpark Emmen
 heeft binnen een korte tijd veel kleintjes mogen verwelkomen. Een bijzonder moment was de geboorte van twee zwarttiprifhaaien. Voor zover bekend betreft het een unieke geboorte. Wereldwijd zijn nergens anders dit soort babyhaaitjes in gevangenschap geboren. De haaitjes hebben hun eigen aquarium omdat de verzorgers van de dierentuin bang zijn dat de ouders hun kroost als een lekkere snack zien. In de Savannestal is het ook een drukke bedoeling. Twee jonge impala’s rennen er al actief rond terwijl de baby giraf het terrein rustig verkent. Maar er staan nog een aantal aanstaande moeders op het punt van bevallen. Vooral naar de geboorte van het baby olifantje wordt uitgekeken.

Peutercrèche in Blijdorp
Diergaarde Blijdorp
heeft de grote babyboom al achter de rug. De jonge dieren mogen nu allemaal naar buiten en beginnen ook echt te spelen. De tijgertweeling die vorig jaar is geboren begint al aardige streken te vertonen. Moeder Shantee houdt ze aardig in toom. Ook de jonge penseelzwijntjes rennen lekker achter elkaar aan en beginnen steeds groter te worden. Net voor Koningsdag mocht Diergaarde Blijdorp nog wel een bijzonder aapje verwelkomen. De François-langoer is namelijk heel simpel te herkennen aan de knaloranje kleur van zijn vachtje. Naarmate hij ouder wordt, zal hij deze Hollandse kleur inwisselen voor een zwart jasje. Kom hem bekijken zolang hij nog perfect te herkennen is aan zijn oranje kleurtje!

Kunstmatige inseminatie in Safaripark Beekse Bergen
Dit jaar is er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een olifant kunstmatig geïnsemineerd. In Safaripark Beekse Bergen werd de bijzondere ingreep verricht door professionals van het Institut für Zoo- und Wildtierforschun uit Berlijn. Het is nu afwachten of de olifant bevrucht is. Als ze drachtig is duurt het bijna twee jaar voordat er een baby olifant ter wereld komt. Afrikaanse olifanten kennen een draagtijd van 22 maanden. Het zou goed nieuws zijn voor het Europese fokprogramma. Afrikaanse olifanten worden namelijk met uitsterven bedreigd.

Dierenpark Amersfoort ontvangt prijs voor baby neushoorntje
Vorige maand ontving Dierenpark Amersfoort de Zoosite Award voor ‘leukste geboorte van een zoogdier 2012’. Het park heeft de prijs te danken aan de nieuwe publiekslieveling Sunanda. Het kleine neushoorntje is alweer een half jaar oud en leert de wereld stap voor stap kennen. De geboorte van Sunanda was erg bijzonder omdat er maar liefst 15.000 mensen live hebben meegekeken via de webcam. Op de site van het dierenpark is het verblijf van de neushoorns nog altijd live te volgen. Sinds de meivakantie is de jonge neushoorn ook in het buitenbad van het verblijf te bewonderen.

 Feest in Burgers Zoo
Je ziet ze niet vaak in dierentuin, daarom is het extra bijzonder dat er in Burgers Zoo  een baby Ringelrob rondzwemt. Ringelrobben zien er ongeveer hetzelfde uit als zeehonden, alleen zijn ze veel kleiner. Aan het begin van de maand is de dierentuin ook verrast met de geboorte van een baby giraf. De verzorgers hebben het dametje de naam Tessel gegeven. Burgers zoo opende deze lente ook een nieuwe speeltuin voor de kinderen die op bezoek komen in de dierentuin. Met de opening van het overdekte speelparadijs is het 99-jarige jubileum van het dierenpark feestelijk van start gegaan.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com