U bevindt zich hier: Home » moeders » Pubers observeren, begeleiden en sturen

Pubers observeren, begeleiden en sturen

Geschreven door Elenea

Het op laten groeien van babies, peuters en kleuters vraagt zorg en aandacht. Als de puberteit eenmaal aanbreekt, ligt dat anders. Dan ontstaat een persoonlijkheid(je), iets met een eigen wil, beïnvloed door omgevingsfactoren, seks, drugs en social media. Vaak is het verder vormen van de puber een kwestie van vallen en opstaan. Kinderen moeten bij het volwassen worden hun eigen fouten mogen maken.
Als ouder heb je als het ware de puber aan de ’teugels’ en met regelmaat zal je de teugels moeten bijsturen om de pubers op de rails te houden.
Met afstand dus observeren, begeleiden en sturen.

In het enige echte eerlijke puberopvoedboek wordt op luchtige wijze de dagelijkse praktijk van het pubers opvoeden beschreven. Dit boek is troostrijk, zodat ouders snappen dat ze niet de enigen zijn die iedere keer weer door de puber tot een discussie worden verleid, onrechtmatig worden bejegend en geconfronteerd worden met weerstand.
Je bent niet dé beste vriend voor de puber, maar de óuder en dat schept verplichtingen en een heel belangrijke verplichting is ‘nee’ zeggen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com