Gerelateerde artikelen

  • Week in Berlijn is de moeite waard Week in Berlijn is de moeite waard
  • Sinterklaas surprise uit groot blok piepschuim Sinterklaas surprise uit groot blok piepschuim
  • Nacht en donker schilderen doe je zo Nacht en donker schilderen doe je zo
  • Chronisch slaaptekort bij moeders Chronisch slaaptekort bij moeders
  • Rotterdam vanuit de lucht beleven Rotterdam vanuit de lucht beleven
  • Studeren in het buitenland Studeren in het buitenland
eropuit

Antiekmarkt, kilometers lang en historisch stadje bezoeken

Voor liefhebbers van antiekmarkten is het heerlijk om urenlang over een antiekmarkt te kunnen slenteren en snuffelen. Lekker kopje koffie en lunch tussendoor. Ook nog gaaf als dat enigszins in de buurt is.
Eén van de grootste en leukste antiek- en brocantemarkt van België is in Tongeren, de oudste stad van België. Iedere zondag met meer dan 350 standhouders en een veertigtal antiekzaken. Hier kun je ongetwijfeld leuke hebbedingetjes en kleine schatten vinden.

De markt vindt iedere zondag plaats van 6.00 tot 13.00 uur. Wees er vroeg bij, want deze markt lokt zowel kenners als nieuwsgierigen!
Alle overige informatie vind je bij antiekmarkttongeren.be

TIP 1 : Wandel het Gallo-Romeinse stadje in en ga de vele historische rijkdommen bezichtigen. Print de routeyou.com stadswandeling (wandelroute 6 km) in Tongeren.
TIP 2 : Ook een fietstocht in de groene omgeving is een uitstekend idee.

Nog een grote antiekmarkt is in het dorpje Temploux, vlakbij Namen. Hier vindt ieder jaar rond half augustus gedurende een weekend de Brocante de Temploux plaats. Met zijn 1500 stands een van de grootste antiekmarkten van Europa. Het bijzondere is dat de markt ook ’s nachts gewoon doorgaat.