U bevindt zich hier: Home » moeders » Hoe voorkomen dat dipje in samenleven een crisis wordt

Hoe voorkomen dat dipje in samenleven een crisis wordt

Geschreven door Elenea

BRON: wallpapers5.com

Na enkele jaren samen zijn hebben de meeste stellen een balans gevonden. Deze balans kan (onverwachts) onder grote druk komen b.v. door overlijden van een dierbare, een andere baan, ontslag, ziekte, gezinsuitbreiding, verschillen van mening, sleur, moeilijke beslissingen of verhuizing.
Mannen en vrouwen reageren hier, zoals we allemaal weten, verschillend op. In de meeste gevallen wil een vrouw over haar gevoelens praten, terwijl de man vooral oplossingsgericht handelt.

Belangrijk is dat je blijft praten en aandacht geven, zodat geen van beiden zich eenzaam kan gaan voelen binnen de relatie. Als je daarbij accepteert dat ieder op zijn eigen manier met een verandering omgaat, kan het je dichter bij elkaar brengen. Probeer creatief te zijn en geef elkaar de ruimte.
Zorg dat de relatie niet naar een tweede plaats verhuist, want dat leidt tot crisis en kan zelfs tot een definitieve breuk leiden.

Dus laat problemen niet op zijn beloop en denk niet: het komt vanzelf weer goed. Je zal er samen BLIJVEND veel moeite voor moeten doen; blijven sleutelen en praten. Niet zeuren, maar opbouwend je mening geven en vooral ook goed luisteren !!!!!!!!
Neem  regelmatig een oppas om leuke dingen te doen en aanvaard soms dat het net even anders gaat als dat je graag gewild had. Zie de positieve kanten van elkaar en als het toch anders moet, dan bespreek je dat……………met respect voor de ander.

Probeer bij meningsverschillen afspraken te maken, waarbij je allebei wat water in de wijn  moet doen, of de ene keer de een en de andere keer de ander.
Dus weer die ruimte geven en niks opeisen !!!!!

EN,
ontrouw is moeilijk te aanvaarden, maar niet onoverkomelijk. Laat niet met je sollen maar vergevensgezindheid kan soms ook wonderen doen !!!!

Weet dat jalouzie een bindende kracht kan hebben, maak er geen obsessie van door een ander een onvrij gevoel te geven. Daar is het weer: geef elkaar de ruimte …..

Erken dat zin in sex kan fluctueren door stress, zorgen, drukte en je niet goed voelen. Praat daarover en bedenk samen een oplossing. Wat daarbij zeer belangrijk is, dat ieder zich in die afspraken kan vinden. Dus geen afspraak van: iedere zaterdag….. maar begrip voor elkaar en weer die ruimte geven en nemen, zodat je elkaar ergens daartussen tegenkomt en weer kunt vinden…….

En blijkt dat uiteindelijk een relatie geen voortgang kan vinden, regel dan het een en ander  met respect voor de ander. Gebruik tact en geduld.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com