U bevindt zich hier: Home » eropuit » Gratis AudioTour in Hoorns museum

Gratis AudioTour in Hoorns museum

Geschreven door Elenea

In het Hoornse museum vertellen opstellingen, interieurs en objecten over vele ontwikkelingen in het dagelijks leven in de vorige eeuw. Het Museum van de Twintigste Eeuw heeft nu ook een speciale AudioTour voor kinderen. Speciaal voor de jeugd vertellen ‘opa en oma’ over  vroeger.
Bij objecten in het museum hoort de bezoeker automatisch de juiste informatie.  Men hoeft de handzame ‘Podcatcher’ maar even te richten en dankzij een infrarood ontvanger hoort men direct de gewenste informatie in gesproken teksten met radio- of muziekfragmenten.

Voor kinderen zitten in de AudioTour ook quizvragen die men met een druk op de knop kan beantwoorden. Ze horen dan ook direct of ze een correct antwoord hebben gegeven of niet.

  • Bij de jaren 60 huiskamer kunnen bezoekers bijvoorbeeld muziek van de Rolling Stones of de Beatles beluisteren
  • bij de collectie met historische radio’s zijn weer oude fragmenten van voormalige zeezenders als Veronica en Radio Noordzee te horen

De gebruikersvriendelijke AudioTour werkt niet met koptelefoontjes.  Veel bezoekers pakken het handzame apparaatje en hoeven eigenlijk geen teksten te lezen.
De door het Hoornse museum gebruikte ‘Podcatcher’ wordt bij veel musea in binnen- en buitenland gebruikt. Bij veel musea moeten bezoekers er voor betalen, maar het Museum van de Twintigste Eeuw kiest er bewust voor het elke bezoeker zolang het kan gratis aan te bieden.

Het nostalgische museum is tegenwoordig gehuisvest in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn en is 7 dagen per week geopend. Met de landelijke MuseumKaart heeft u gratis entree. Op museumhoorn.nl is meer informatie te vinden, zoals de huidige vier wisselexposities.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com