U bevindt zich hier: Home » hobby » Werkbeschrijving waxinelichthouder mozaieken

Werkbeschrijving waxinelichthouder mozaieken

Geschreven door Elenea

Kies een geschikte ondergrond waar je op wilt gaan mozaieken. Deze ondergrond kan van diverse materialen zijn, let er op dat deze ondergrond niet kan smelten door de warmte van de waxinelichtjes. Een zeer geschikt materiaal is MDF.

Ga als volgt te werk:

 1. Teken, indien gewenst, een patroon op de ondergrond dat je wilt volgen, bepaal welke kleuren mozaïekstukjes waar moeten komen en plaats de waxinelichtjes op de plek waar je ze wenst te hebben.
 2. Breng mozaïeklijm aan op de gewenste kleur mozaïekstukjes en plak deze rondom de waxinelichtjes, waarbij ca.1 mmruimte blijft tussen het waxinelicht en de mozaïekstukjes.
 3. Nadat de omtrek van de waxinelichtjes is gemozaïekt, mozaïek je de gehele buitenrand. Houd rekening met de juiste kleuren in de juiste vlakken die je getekend hebt.
 4. Hierna vul je alle vlakken met de overige mozaïeksteentjes.
 5. Als alles gemozaïekt is, dient het werkstuk te rusten zodat de lijm goed kan hechten aan de ondergrond.
 6. Zodra alle mozaïekstukjes vast zitten, kan er ingevoegd worden. Zorg dat het voegmiddel in de juiste verhouding aangelengd wordt met water.
 7. Smeer vervolgens alle kieren tussen de mozaïekstukjes dicht met het voegsel. Zet de waxinelichtjes even apart, zodat je ook de randen rond de waxinelichtjes en de buitenrand van het werkstuk ingevoegd kunnen worden.
 8. Als alles ingevoegd is, dient het overtollige voegsel verwijderd te worden met een vochtige spons. Strijk het gehele oppervlak glad.
 9. Laat het werkstuk nu ca. 30 minuten drogen. Daarna poets je met een vochtige doek alle mozaïekstukjes schoon, zodat het geheel er glanzend uit komt te zien.
 10. Hierna is de waxinehouder klaar en kunnen de waxinelichtjes geplaatst worden.

Tips:

 1. Zorg van tevoren voor alle materialen en benodigdheden die je nodig hebt.
 2. Mozaïeksteentjes zijn er in glasmozaïek, keramiek en kunststof. Kunststof is zeer geschikt materialen vanwege het zeer lichte gewicht.
 3. Lijmresten in kleding kunnen gemakkelijk met water worden gereinigd. Doe dit wel zo snel mogelijk.
 4. Gooi overmatig voegsel niet in de gootsteen, dit kan verstopping veroorzaken!

Wil je alle materialen als totaalpakket kopen (zodat je van alles genoeg en in verhouding hebt), kijk dan eens op de website van Cristallo, www.cristallo.nl. Deze site biedt tientallen complete mozaïek pakketten, zeer geschikt voor kinderen en senioren. Een ideale oplossing dus voor een creatief kinderfeestje thuis of andere knutselactiviteiten. Daarnaast verkopen ze ook unieke kunststof mozaïeksteentjes om zelf allerlei vrolijke creaties te maken met licht materiaal.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

H Kribbe oktober 10, 2013 - 1:23 pm

graag wil ik u vragen over t voegwerk ;hoe is de verhouding ? (poeder mengen met water)
Vr.dank Helga

Reageer
Elenea oktober 10, 2013 - 2:39 pm

@H Kribbe. Staat op de verpakking vermeld……

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com