U bevindt zich hier: Home » moeders » De zwaarste strijd is jezelf zijn en blijven

De zwaarste strijd is jezelf zijn en blijven

Geschreven door Elenea

BRON: values.com

“Niemand anders dan uzelf te zijn, in een wereld die dag en nacht zijn best doet u iemand anders te maken, betekent de zwaarste strijd leveren die een mens kan leveren.”
Edward Estlin Cummings, dichter en schrijver.

We leven in een tijd waar veel mensen zich laten omtoveren door plastische chirurgie. Inmiddels weten we wel dat in de meeste gevallen dit eindigt in veel verdriet, spijt en ellende.
De echtheid van een mens lees je niet af aan zijn lange wimpers, geverfde haren en gebotoxte rimpels. Echtheid zit niet aan de buitenkant, dat komt van binnenuit.

  • Echtheid heeft te maken met jezelf niet verloochenen, maar staan voor wie je bent. Ook al zal je daarbij sommige mensen moeten teleurstellen.
  • Echt-zijn betekent iedere ochtend opstaan en andere mensen ontmoeten zonder vooraf een masker op te zetten, gewoon jezelf zijn…………………….

Met name in de puberteit komt het echt zijn, jezelf zijn, onder grote druk te staan. Natuurlijk moeten de kinderen leren zich aan te passen aan de omgeving, maar er zijn grenzen en leer die al van jongs af aan aan de kinderen. Laat de kids er mee opgroeien, dat de mening van de omgeving iets is waar ze mee moeten dealen, maar niet naar moeten leven. Leer ze zelf na te denken en een mening te vormen, ook al is het niet de jouwe !!!!!, dat maakt ze sterk en weerbaar.
Anders bestaat het verdere leven voor een groot gedeelte uit bezig zijn om te leren hoe je jezelf kunt worden, weer écht’ te worden.

Daar waar de buitenkant steeds meer nep wordt, wordt de binnenkant steeds echter. Een groot voordeel van ouder worden is, dat je steeds beter leert jezelf te zijn.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com