U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Tips voor een betere geluidskwaliteit van je thuisbioscoop

Tips voor een betere geluidskwaliteit van je thuisbioscoop

Geschreven door Elenea

Nu vrijwel iedereen digitale tv heeft is het heel verleidelijk om een thuisbioscoop te maken.Bij een elektronica zaak kan je al voor een paar honderd euro een goed surroundsysteem kopen. De audiokwaliteit verschilt echter nogal. Denk bij de audio-installatie aan een keten: de zwakste schakel bepaalt uiteindelijk de kwaliteit. Een paar tips om de beste geluidskwaliteit uit je installatie te halen.

1.       Plaats je luidsprekers zorgvuldig
Je speakers zijn de “stem” van je systeem en moeten daarom op de juiste positie worden neergezet. Daarom moet je het ook met zijn tweeën doen. Laat degene met het beste gehoor op de bank voor de televisie plaatsnemen en verander de positie van de geluidsboxen steeds totdat de luisteraar het beste resultaat hoort. Kijk bijvoorbeeld of de front-speakers het beste recht tegen de muur kunnen worden geplaatst of juist iets naar de luisteraar toegedraaid. Herhaal dit met de surround-speakers. Plaats daarna de center-speaker precies onder of boven de televisie.

2.       Stel je subwoofer goed in
Actieve subwoofers zorgen voor dramatische laag-frequente effecten in je thuisbioscoop. Maar hij moet wel goed worden afgesteld. Een te hoog basvolume overheerst de andere tonen. Bij een te hoge cross-over krijg je een bonkende, onduidelijke bas.

3.       Gebruik de laatste surrround sound formats van je Blue ray speler
Die nieuwe formats zijn er niet voor niets! Ze klinken echt veel beter en natuurgetrouwer. Dolby TrueHD en DTS-HD klinken veel beter dan hun voorgangers. Let er wel op dat je de speler met een HDMI-kabel aan de receiver van de thuisbioscoop aansluit.

4.       Gebruik goede kabels
Het is belangrijk dat alle kabels die je gebruikt van een goede of het liefst zelfs, uitstekende, kwaliteit zijn. Door slechte bekabeling kan een groot gedeelte van de kwaliteit van het geluidssetje verloren gaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ellen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com