U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Op zoek naar de zon in herfst winter en voorjaar

Op zoek naar de zon in herfst winter en voorjaar

Geschreven door Elenea

TENERIFE

Nu het herfst weer echt toeslaat en de dagen grauw en regenachtig worden beginnen veel mensen de zon weer echt te missen. Dit is daarom hét moment om een tripje te boeken naar een lekker vakantie oord waar het in de herfst of winter nog lekker weer is. Uiteraard is iedereen op zoek naar goedkope vliegtickets daarom hebben wij een paar bestemmingen op rij gezet met betaalbare tickets waar het weer nog steeds goed is.

Marokko
Het Noord Afrikaanse land is een populaire vakantiebestemming aan het worden. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals RyanAir en XXX bieden al vluchten aan vanaf vijftig euro. Marokko is een land met een rijke cultuur dat veel te bieden heeft. Door de geschiedenis heen is het land vele malen veroverd door de Spanjaarden en Arabieren waardoor er rijke architectuur en kunstgeschiedenis is. Daarnaast kan men kiezen voor een strandvakantie aan een van de vele kustplaatsen. Marokko ligt op de kruising van de Middellandse zee en de Atlantische Oceaan. Vooral de kustplaatsen aan de Atlantische Oceaan zoals Agadir en Casablanca bieden mooie stranden waar de zon het hele jaar door voor een aangename temperatuur zorgt.

Canarische Eilanden
Deze Spaanse eilandengroep ligt ongeveer ten hoogte van Marokko, ter hoogte van de Westelijke Sahara, waardoor ook hier het weer het hele jaar aangenaam is. Doordat je hier midden op de Atlantische Oceaan bent, zorgt de wind voor een verkoelend briesje. Toch bieden de eilanden een totaal andere ervaring dan Marokko. De typische Spaanse cultuur is hier duidelijk aanwezig. De mooie Spaanse taal, de keuken met heerlijke tapas en het bekende dutje tijdens de siësta gecombineerd met het weer zorgen ervoor dat veel Nederlanders deze eilandengroep uitkiezen om in de winter even bij te bruinen.

Egypte
De Arabische Republiek Egypte, zoals het land voluit heet, ligt ten hoogte van Marokko en de Canarische eilanden en heeft om die reden een vergelijkbaar klimaat. Het land ligt voor een groot deel in Afrika terwijl het schiereiland Sinai bij Azie wordt gerekend.  De drukke hoofdstad Cairo biedt veel cultuur en van hieruit kan gemakkelijk een tripje worden gemaakt naar Gizeh, waar de oudste en grootste piramides van het land staan. Aan de rode zee liggen populaire plaatsen als Sharm el-Sheikh en Hurghada. Deze plekken staan bekend om het schitterende onderwaterleven en zijn dan ook een bekende duikplekken.

Esmee

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com