U bevindt zich hier: Home » moeders » Twee talen voor kleuters op de basisschool

Twee talen voor kleuters op de basisschool

Geschreven door Elenea

Een prima oplossing om de jongste schoolkinderen de mogelijkheid te geven om zich op school twee talen eigen te maken. Daar heb je op latere leeftijd alleen maar plezier van.
Take it easy is een lesmethode Engels die zich richt op de jongste groepen van de basisschool, de kleutertjes dus. ThiemeMeulenhoff is daarmee de eerste Nederlandse uitgever die zich daarmee richt op zo’n jonge doelgroep.
Dit zo gehete vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) groeit als kool in Nederland
Voor een factsheet met interessante gegevens/voordelen van het vroeg leren van een tweede taal klik je op twee talen kleuters 3

KLEUTERS: WERELDBURGERS IN DE DOP
Start eerste Nederlandse lesmethode Engels Take it easy voor groep 1 tot en met 4.
Dit schooljaar (2012/2013) zijn ruim 200 scholen gestart met ‘Take it easy’ voor deze leeftijdsgroep.
Herwieta Molenaar van basisschool de Parel in Huizen: “We werkten al met Take it easy in de oudere groepen. Nu willen we ook de jongste kinderen Engels bieden. We doen dit vanuit de visie dat we onze leerlingen willen klaarstomen voor de toekomst. Een tijd waarin wereldburgerschap en het spreken van vreemde talen steeds belangrijker wordt.”

ThiemeMeulenhoff pleit ervoor dat alle kinderen vanaf jonge leeftijd een vreemde taal onderwezen krijgen. “Wij zien kleuters als wereldburgers in de dop. Hoe jonger gestart wordt met onderdompeling in een vreemde taal, hoe meer bagage de kinderen krijgen. Vroeg vreemdetalenonderwijs draagt bij aan een goede cognitieve ontwikkeling.” aldus uitgever Suzanna Segenhout van ThiemeMeulenhoff.
www.takeiteasy.nu

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com