Gerelateerde artikelen

  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
  • Insecten prepareren is ook een hobby Insecten prepareren is ook een hobby
  • Tekenboeken voor jongens en meisjes Tekenboeken voor jongens en meisjes
  • Tiffany lamp zelf maken met dit gratis ontwerp Tiffany lamp zelf maken met dit gratis ontwerp
  • Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren
  • Speeltje voor de poes punniken Speeltje voor de poes punniken
moeders

Tips voor een regenachtige herfstvakantie

Over drie weken staat de herfstvakantie weer voor de deur. Voor zowel ouders als kinderen is dit een lastige vakantie omdat het weer er vaak voor zorgt dat je de hele dag binnen blijft. Met drukke kinderen kan dit vaak voor verveling zorgen. Daarom hebben we een paar tips hoe je in de herfstvakantie je kind actief bezig houdt.

Creatief
Wanneer je door het weer wordt gedwongen binnen te blijven is het leuk om samen met je kind creatief aan de slag te gaan. Dit stimuleert de creatieve geest van een kind en geeft je de gelegenheid om in een relaxte situatie een uitgebreid met je kind te kletsen. Daarnaast geeft het een blijvende herinnering aan een leuke tijd samen. Maak hier dus een project van jullie twee├źn van; overleg van te voren met je kind wat je wilt maken, kijk samen in een boek of op internet naar hoe jullie dit kunnen gaan doen, ga samen boodschappen doen en ga aan de slag!

Cultuur
Regenachtig weer geeft je een mooie gelegenheid om met je kind culturele activiteiten te ondernemen. Dit verbreedt de wereld van een kind en is goed voor de algemene ontwikkeling. Wanneer je naar een museum gaat is het handig dat het thema van het museum aansluit bij een onderwerp dat je kind al eens op school heeft gehad of waar zij al iets vanaf weet of in geïnteresseerd is. Op deze manier sluit het goed aan op de belevingswereld van het kind en wordt de al opgedane kennis niet vergeten. Ook is het leuk naar een toneelstuk te gaan. Deze toneelstukken worden vaak speciaal gemaakt voor bepaalde leeftijdsgroepen waardoor ook deze aansluiten op de wereld van het kind.

Zoek de zon op!
De herfstvakantie is een ideale gelegenheid om samen met je kind even in het buitenland de zon op te zoeken. Steeds meer mensen kiezen ervoor in in het herfst op reis te gaan en in de zomer in eigen land vakantie vieren. Bij de zogenaamde pricefighters zijn er goedkope vliegtickets waarmee je al vanaf vijftig euro in de herfst naar de zon vliegt. Bijkomend voordeel is dat de bekende vakantieplekken veel minder druk zijn,
wat betekent

  • geen overvolle stranden
  • geen lange rijen bij de musea
  • ideaal om optimaal te genieten van de omgeving en je gezin.

Esmee