U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Genieten van laatste stralen zonneschijn in mooie Bourgogne

Genieten van laatste stralen zonneschijn in mooie Bourgogne

Geschreven door Elenea

Terwijl de terrasjes in oktober in Nederland worden opgeruimd of slechts worden bevolkt door mensen die daar een uitzonderlijke motivatie voor aan de dag leggen, schijnt in Frankrijk de zon nog volop. Je hoeft niet te rekenen op temperaturen rond de dertig graden, maar vergeleken met Nederland zijn er nog volop mogelijkheden om van de laatste zonnestralen van het jaar te genieten. Waarom zou je niet een weekje lever als Bourgondiër? De Bourgogne staat bekend om haar wijnen als de Chablis en de Pouilly sur Loire en de heerlijke keuken, maar heeft nog veel meer te bieden.

Een villa in de Bourgogne

De Bourgogne heeft een rijke culturele geschiedenis. Deze is terug te vinden in de mooie kastelen en Romaanse kerken in deze streek. Ook op het vlak van natuurschoon heeft de Bourgogne veel te bieden. De uitgestrekte bossen, meren en bergen zijn uitstekende plekken om lange wandeltochten te maken, doorheen te fietsen of per paard te verkennen. De meren nodigen uit tot vistochten. Aan de oevers van de Loire liggen de wijnranken tussen honderden kastelen. Er zijn tal van vakantiehuisjes te huur waar je met gemak in een dag naartoe rijdt. Bovendien is het nu laagseizoen, wat betekent dat de prijzen een stuk lager liggen dan in de zomer. Lijkt het je dus wel wat om deze herfst te genieten als een echte Bourgondiër, ga dan eens kijken voor een leuke vakantievilla in de Bourgogne.

Le Beaujolais est arrivé!

Iedere derde donderdag van november wordt de Beaujolais Primeur (of Beaujolais Nouveau) wijn geschonken in bars en restaurants over de hele wereld. Deze wijn komt van de schitterende provincie Beaujolais, die ten noorden van Lyon ligt. Deze wijn moet jong worden gedronken omdat zij slechts beperkt houdbaar is. Veel wijnliefhebbers wachten met smart om de komst van deze wijn, die lichtjes naar laurierdrop smaakt. Wat is nou leuker dan deze wijn in de streek te proeven waar deze vandaan komt?

Diana

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com