U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Kamperen bij het Lago Maggiore

Kamperen bij het Lago Maggiore

Geschreven door Elenea

Het Lago Maggiore is één van de eerste toeristische bestemmingen ter wereld. Het ligt op zowel Italiaans als op Zwitsers grondgebied. In de 19e eeuw werd het “ontdekt” door Engelse reizigers tijdens hun zogenaamde “grand tour” door Europa, die er hun vaak imposante zomer residenties lieten bouwen. Deze streek is speciaal aanbevolen voor liefhebbers van natuur en ouderwetse luxe. Het meer ligt in een bergachtig gebied, met aan de grens tussen Italië en Zwitserland enkele van de hoogste Alpen. Je kan vanaf een camping Lago Maggiore en omstreken goed leren kennen en afwisselend de rust van de natuur opzoeken en de chic van de jet-set.

De oevers bij Stresa en Baveno zijn de habitat van de jet-set. Vanuit Stresa heb je een magnifiek uitzicht op de drie Borromeïsche eilanden. Hier zijn schitterende palazzo’s gebouwd met imponerende tuinen. Ook voor wandelaars is een camping weekend bij Lago Maggiore in trek. Zij kunnen mooie tochten uitstippelen in de indrukwekkende dalen Valle Antrona, Val Strona of in de bergen van het nationale park Val Grande. In Valle Formazza kan je één van de grootste watervallen van Europa zien. In de winter kan worden geskied in onder andere Macugnaga, Formazza en San Domenico.

Maccagno Superiore is een van de mooiste stadjes aan de kust van het Lago Maggiore. Het ligt vlakbij de dorpjes Germignaga, Maccagno Superiore and Caldè, waar een schitterend strand is. Het levendige stadje Luino heeft de grootste openluchtmarkt van Italië. Locarno en Ascona zijn bekend om hun internationale film- en jazz-festival. En voor liefhebbers van lekker eten wacht in de herfst een verrassing: de verse truffels  waar de keuken van Piemonte om bekend staat. En bij wijnliefhebbers mag bekend worden geacht dat de beste Italiaanse wijnen uit deze streek vandaan komen, zoals de Barolo, Barbaresca en Barbera.

Martine

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com