U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Sporten na de bevalling

Sporten na de bevalling

Geschreven door Elenea

Je bent net bevallen. Je geniet van je kindje en je kunt uren blijven kijken naar die kleine vingertjes, teentjes en lieve oogjes. Na een aantal weken kom je echter toch terug in de realiteit. Je moet ook weer aan jezelf denken en dingen voor jezelf gaan ondernemen. Niet alleen mentaal is dat goed voor je, ook fysiek is het belangrijk om je lichaam weer in conditie te krijgen. Sporten is een goede manier om je spieren en je lichaam weer in conditie te krijgen.

Rustig opbouwen
Start niet direct heel fanatiek met sporten, maar bouw het rustig op. Zorg dat je begint onder het niveau van voor je zwangerschap. Na een half jaar kun je weer als vanouds je lichaam belasten.

Naast het sporten is het nuttig om extra buikspieroefeningen en oefeningen voor de bekkenbodemspieren te doen. Deze spieren zijn namelijk tijdens de zwangerschap en bevalling uitgerekt en verzwakt. Er zijn oefeningen die je eenvoudig thuis kunt doen.

Zorg in ieder geval dat je de spieren niet direct te veel belast. Dat werkt averechts. Doe dus bijvoorbeeld geen buikspieroefeningen waarbij je op je rug ligt, omhoog moet komen en adem vasthouden.

Sportkleding
Verwen jezelf na je zwangerschap gerust met nieuwe sportkleding. Draag in ieder geval een stevige sport bh. Je borsten zijn tijdens de zwangerschap flink gegroeid en waarschijnlijk heb je niet meer dezelfde maat. Met name als je nog borstvoeding geeft kan het zijn dat je tijdelijk een andere maat bh zult dragen. In ieder geval is het belangrijk een sport bh te dragen die goed past en die voldoende steun biedt.

TIP: bij lingerie webshop Annadiva.nl verkopen ze sport BH’s t/m cup H. Handig!

Dus waar wacht je nog op? Snel aan de slag!

Sandra

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com