U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Goede apparatuur voor muziekliefhebber

Goede apparatuur voor muziekliefhebber

Geschreven door Elenea

Als je een echte muziekliefhebber bent zul je vaak in cd-winkels te vinden zijn om je collectie uit te breiden en op zoek te gaan naar dat ene juweeltje dat op zelfs op internet niet meer te bestellen is. Een leven zonder muziek kan je je niet voorstellen, maar heb je wel eens goed nagedacht over de kwaliteit van je geluidsinstallatie? Hifi audio is een definitie voor apparatuur die de muziek zo weergeeft als de muzikanten het zelf beoogden. Of liever gezegd, met een goede installatie zou je de muziek moeten kunnen beluisteren zoals die ten tijde van de opname in de studio heeft geklonken. Bij zo’n installatie zijn de bijbehorende hifi luidsprekers onontbeerlijk. Met een minieme vervorming en kraakhelder geluid hoor je het gehele klankenspectrum en alle details die de muziek zo bijzonder maken. Met een echt goede installatie benader je het geluid in de opnamestudio of in een concertzaal. Dat is dus een wereld van verschil.

Of je een nummer uit een simpel setje dat je bij de Blokker hebt gekocht hoort of uit een topklasse hifi stereoinstallatie is het verschil tussen dag en nacht. Een goede installatie kost natuurlijk wel wat meer, maar als muziekliefhebber heb je dat er vast wel voor over. Hou wel de volgende vuistregel in gedachten als je een installatie gaat uitzoeken: Een hifi-installatie is zo goed als de zwakste schakel. Het heeft geen zin om topklasse luidsprekers aan te sluiten op het hierboven genoemde Blokkerversterkertje. Grofweg kost een luidspreker (per stuk) evenveel als een bijpassende versterker, en een goede cd-speler kost iets meer dan de helft van die prijs.

Ook belangrijk is om luidsprekers te kiezen die passen bij de muziek die je het meest zal gaan draaien. Iedere luidspreker heeft namelijk een eigen klankkleur. En de ene luidpreker geeft meer ruimte aan diepe bassen terwijl een andere juist meer de geprononceerde middentonen benadrukt. Als je meer van hip hop en dubstep houdt ben je beter af met wat robuustere luidsprekers met een grote tweeter en een aparte subwoofer voor de lage tonen. Voor de liefhebber van klassiek en jazz is een paar goede vloerstaande luidsprekers met ingebouwde woofer het beste. Probeer de luidspreker altijd uit bij een audiowinkel. Neem een cd mee die je goed kent, zo kun je de verschillen beter horen. Als je geen zin hebt in snoeren in je interieur kan je ook kiezen voor een wireless speaker. De nieuwste modellen bieden een verbluffend goede kwaliteit, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zij het moeten afleggen tegen conventionele luidprekers met bijbehorende dikke kabels.

Arnold

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com